La Fortuna vulkaan

Badderen bij de vulkaan

Arenal en La Fortuna

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: La Fortuna
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: badderen in hotspring en vrije tijd
Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

✓ Optioneel fietsen, wandelen, kajakken, kikkerexcursie of paardrijden
✓ Badderen in de hotspring
✓ Rustig plekje net buiten het toeristische centrum

Overnachtingen: 2 nachten in een rustig huisje
Excursie: Entree hotsprings
Transport: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Optionele kayakexcursie, kikkerexcursie of fietsen met gids (zie informatie onderaan de pagina)

  • Autohuur of bus

  • Entreegelden natuurparken: ca. US $15,- p.p.

  • Maaltijden naast het ontbijt

  • Fooien

Dag 1 – Costa Rica-vulkaan – La Fortuna, aankomst

La Fortuna is een klein plaatsje aan de voet van de Arenal. Kom je vanuit San José of Sarapiqui, dan ben je er in de middag. Je verblijft in een van onze eco-hotels in een rustige, groene omgeving net buiten het dorp. Op het terrasje van je bungalow is het heerlijk relaxen. Ga na het inchecken alvast de vulkaan bekijken. Je moet wel geluk hebben, want het is vaak bewolkt. Met onbewolkt weer (zo’n 25% kans) kun je de top van de vulkaan zien. Rijd anders over de hobbelweg naar de Observatory Lodge voor een nog beter zicht.

Hotspring la FortunaDag 2 – La Fortuna, verblijf

Deze dag is ter vrije besteding, je kunt besluiten wat je verder wilt doen: in het nationale park rond de Arenal een relaxte twee tot drie uur durende wandeling over de vulkaanflanken maken en naar het bijbehorende Arenal-meer wandelen. Ook kun je een frisse duik bij de Arenal-waterval nemen.

In de avond reserveren we kaartjes voor de warme bronnen. We hebben bewust voor deze bronnen gekozen omdat hier een limiet aan bezoekers is en je het ter plaatse vaak niet meer kunt regelen. Je kunt terecht tussen 17.00 en 22.00 uur. Als je wilt, kun je er ook eten (wel reserveren) met tussendoor een duik in de warme baden … Verblijf je in de Observatory Lodge, dan liggen de hotsprings op ongeveer drie kwartier hobbelen over een onverlichte weg.

arenal-meer-fortunaDag 3 – La Fortuna, vertrek

Vandaag eindigt deze bouwsteen na je ontbijt en check-out uit het hotel. Voor meer natuur reis je verder naar het nevelwoud van Monteverde. Je rijdt dan om het prachtige meer van Arenal en hobbelt over de onverharde weg de hoogte en de koelte in.

Ben je al toe aan strand, dan kun je vanuit hier verder reizen naar onze strandbouwstenen in Samara of Manuel Antonio.

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Badderen bij de vulkaan - Special Stay

De Observatory Lodge ligt als enige vlakbij de vulkaan. Hier slapen is wat prijziger, maar een verblijf meer dan waard. Vanuit hier kun je ook gaan paardrijden, dit regel je bij de lodge. Wil je op een unieke locatie slapen, kies dan voor deze 'special stay'. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Reissom: € 238,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in de Observatory Lodge in Fortuna en entree hotsprings

..

Kajakexcursie op het Arenal-meer

Reissom: € 72,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Halve dag kajaktour incl. vers fruit, drankje en zwemvest

Per kano de omgeving en het Arenal-meer verkennen met een gids in een klein gezelschap vonden wij erg leuk. De gids weet de leukste routes en uitzichtpunten. Interesse? Geef dit van te voren aan ons door dan regelen we een plek in de kajak. (Vanuit de observatory lodge kost deze excursie €114,- per persoon bij twee personen vanwege de hogere vervoerskosten.)

Kikker excusie - nachtwandeling

Reissom: € 42,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Avondexcursie inclusief gids, zaklamp en flesje water

Als de zon onder is en het donker wordt komen andere dieren tot leven in de jungle. Tijdens deze avondwandeling speur je met een gids naar nachtdieren. In Costa Rica leven 180 kikkers en dit regenwoud zit er vol mee. Je hebt grote kans om roodoogboomkikkers te zien maar ook de bijzondere glaskikker waar je de doorheen kunt kijken. Halverwege de wandeling kom bij een moeras waar padden en slangen aan de waterkant zitten. Wat wij vooral leuk vonden aan deze wandeling is dat de gids je niet alleen nachtdieren laat zien, maar je ook leert hoe je kikkers makkelijk kunt spotten en herkent aan hun gekwaak.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Badderen bij de vulkaan
Badderen bij de vulkaan - Special Stay
Kajakexcursie op het Arenal-meer
Kikker excusie - nachtwandeling
x

Jouw koffer bevat nu:

Baaien en surfstranden in Montezuma

Aanbevolen bouwstenen