Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Badderen bij de vulkaan

   Arenal en La Fortuna

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: La Fortuna
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

   Je reis is niet compleet zonder een vulkaan gezien te hebben. De Arenal vulkaan is een perfect gevormde vulkaan waar je ook nog eens echt dichtbij kunt komen. Het bijbehorende dorp La Fortuna is wat drukker maar wij hebben gekozen voor een rustige accommodatie en regelen ook vast een relax momentje in een van de hotsprings.

   Overnachtingen: 2 nachten in een rustig huisje
   Excursie: Entree hotsprings
   Transport: geen
   Maaltijden: 2 x ontbijt
   • Autohuur of bus

   • Entreegelden natuurparken: ca. US $15,- p.p.

   • Maaltijden naast het ontbijt

   • Fooien

   op naar de Arenal vulkaanDag 1 – Costa Rica vulkaan – La Fortuna, aankomst

   La Fortuna is een klein plaatsje aan de voet van de Arenal. Kom je vanuit San José of Sarapiqui, dan ben je er in de middag. Je verblijft in een van onze eco-hotels in een rustige, groene omgeving net buiten het dorp. Op het terrasje van je bungalow is het heerlijk relaxen. Ga na het inchecken alvast de vulkaan bekijken. Je moet wel geluk hebben, want het is vaak bewolkt. Met onbewolkt weer (zo’n 25% kans) kun je de top van de vulkaan zien. Rijdt anders over de hobbelweg naar de Observatory Lodge voor een nog beter zicht.

    

   Hotspring la FortunaDag 2 – La Fortuna, verblijf

   Deze dag is ter vrije besteding, je kunt besluiten wat je verder wilt doen: in het Nationale Park rond de Arenal een relaxte 2-3 uur durende wandeling over de vulkaanflanken maken en naar het bijbehorende Arenal Meer wandelen. Ook kun je een frisse duik bij de Arenal waterval nemen.

   In de avond reserveren we kaartjes voor de warme bronnen. We hebben bewust voor deze bronnen gekozen omdat hier een limiet aan bezoekers is en je het ter plaatse vaak niet meer kunt regelen. Je kunt terecht tussen 17.00 en 22.00 uur. Als je wilt kun je er ook eten (wel reserveren) met tussendoor een duik in de warme baden… Verblijf je in de Observatory lodge dan liggen de hotsprings op ongeveer drie kwartier hobbelen over een onverlichte weg.

   arenal-meer-fortunaDag 3 – La Fortuna, vertrek

   Vandaag eindigt deze bouwsteen na je ontbijt en check-out uit het hotel. Voor meer natuur reis je verder naar het nevelwoud van Monteverde. Je rijdt dan om het prachtige meer van Arenal en hobbelt over de onverharde weg de hoogte en de koelte in.

   Ben je al toe aan strand dan kun je vanuit hier verder reizen naar onze strandbouwstenen in Samara of Manuel Antonio.

    

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Badderen bij de vulkaan - Special Stay

   De observatory lodge ligt als enige vlakbij de vulkaan. Hier slapen is wat prijziger maar een verblijf meer dan waard. Vanuit hier kun je ook gaan paardrijden, dit regel je bij de lodge. Wil je op een unieke locatie slapen, kies dan voor deze 'special stay'. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden.

   Reissom: € 255,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 nachten in de Observatory lodge in Fortuna en entree hotsprings

   Kayak excursie op het Arenal meer

   Per kano de omgeving en het Arenal meer verkennen met een gids in een klein gezelschap vonden wij erg leuk. De gids weet de leukste routes en uitzichtpunten. Interesse, geef dit van te voren aan ons door dan regelen we een plek in de kayak. (Vanuit de observatory lodge kost deze excursie 114,- euro per persoon bij 2 personen, vanwege de hogere vervoerskosten.)

   Reissom: € 68,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: Halve dag kayaktour incl. vers fruit, drankje en zwemvest

   Welke optie wil je aanvragen?

   Badderen bij de vulkaan
   Badderen bij de vulkaan - Special Stay
   Kayak excursie op het Arenal meer
   x