Quetzal Costa Rica

Op zoek naar de magische quetzal

Cerro de la Muerte

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: San Gerardo de Dota
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: ochtendwandeling met gids
Reissom: vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen

✓ Leuke tussenstop tussen Pacifische kust en San José
✓ Dé plek om op zoek te gaan naar de zeldzame quetzal met een gids
✓ Spot ook andere vogels zoals kolibries en nachtegalen

Overnachten: 1 nacht in een quetzal lodge
Excursie: ochtendwandeling met gids
Transport: geen
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
  • autohuur of transfer, taxi

  • entree national park: ca. US $10,- p.p.

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Ook dit maak je wel eens meeDag 1 – Cerro de la Muerte, aankomst

Meestal kom je van een van de bestemmingen aan de Pacifische kust en afhankelijk van je vertrekpunt, kom je in de middag aan in het gebied van de Cerro de la Muerte. Vanuit de kust gaat de weg over in steeds bergachtiger gebied, waar je lodge met aangelegde tuin op meer dan 2500 meter hoogte ligt. Door deze grote hoogte kan het flink afkoelen, neem dus ook warme kleding mee. Onderweg kun je bij een van de kleine wegrestaurantjes lunchen. Na aankomst bij de lodge kun je in het huiselijke restaurant wat drinken en genieten van deze rustige omgeving.

Costa Rica reis; Quetzal

Dag 2 – Ochtendwandeling, vertrek

Bij het krieken van de dag word je gewekt door de vrolijke vogelgeluiden. Kijk om je heen en zie de natuur ontwaken. Om 6.00 uur word je door de gids opgehaald en start de wandeling. Vergeet je verrekijker niet! Tijdens de wandeling ga je op zoek naar toekans, kolibries en meer kleurrijke vogels. Met een beetje geluk wijst de gids je ook een (of meerdere) quetzal aan. De quetzal staat ook wel bekend als de mooiste vogel van Latijns-Amerika. Deze groen met rode vogel, met een staart die wel een meter lang kan worden, is voor de Azteken het symbool van de vrijheid. Bijzonder is namelijk dat hij alleen in vrijheid kan leven en in gevangenschap zal de vogel na enkele dagen sterven.

Na het ontbijt wandel je op eigen gelegenheid één van de trails voordat je in de auto stapt. Als je een late terugvlucht hebt, kun je vanuit San Gerardo direct naar het vliegveld rijden. Ook al rijd je het stuk doorgaans in ongeveer 3 uur, houd altijd rekening met onverwachte obstakels. Zo is in het regenseizoen de kans groot dat de wegen wat lastiger begaanbaar zijn en de reis een stuk langer duurt.

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen