Op zoek naar de magische Quetzal

Op zoek naar de magische quetzal

Cerro de la Muerte

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: San Gerardo de Dota
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 178,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze bouwsteen verblijf je in het gebied van de Cerro de la Muerte, de hoogste berg van Costa Rica. De reis ernaartoe gaat over een goede, maar slingerende weg, steeds hoger de bergen in. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op diepe valleien. De lodge zelf ligt op meer dan 2500 meter hoogte.
Centraal staat de Resplendent Quetzal. Bekend om zijn felle kleuren, maar deze mooie vogel is vaak lastig te vinden. Het gebied van de Cerro de la Muerte is een goed uitgangspunt voor een ontmoeting met deze bijzondere vogel. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling waarbij je daarnaast nog veel andere bijzondere vogels zult zien, zoals kolibries en nachtegalen. De tocht neemt je mee door het bosrijke gebied, waarbij je nog volop van de natuur kunt genieten. De quetzal lodge ligt op 3 uur rijden van San José en is daarmee een prettige tussenstop onderweg naar de hoofdstad.

Overnachten: 1 nacht in een quetzal lodge
Excursie: ochtendwandeling met gids
Transport: geen
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
  • autohuur of transfer, taxi

  • entree national park: ca. US $10,- p.p.

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Ook dit maak je wel eens meeDag 1 – Cerro de la Muerte, aankomst en wandeling

Meestal kom je van een van de bestemmingen aan de Pacifische kust en afhankelijk van je vertrekpunt, kom je in de middag aan in het gebied van de Cerro de la Muerte. Vanuit de kust gaat de weg over in steeds bergachtiger gebied, waar je lodge met aangelegde tuin op meer dan 2500 meter hoogte ligt. Door deze grote hoogte kan het flink afkoelen, neem dus ook warme kleding mee. Onderweg kun je bij een van de kleine wegrestaurantjes lunchen. Na aankomst bij de lodge kun je in het huiselijke restaurant wat drinken en genieten van deze rustige omgeving.

Costa Rica reis; QuetzalBij het krieken van de dag word je gewekt door de vrolijke vogelgeluiden. Kijk om je heen en zie de natuur ontwaken. Om 7.00 uur word je door de gids opgehaald en start de wandeling. Vergeet je verrekijker niet! Tijdens de wandeling ga je op zoek naar toekans, kolibries en meer kleurrijke vogels. Met een beetje geluk wijst de gids je ook één (of meerdere) quetzal aan. De quetzal staat ook wel bekend als de mooiste vogel van Latijns-Amerika. Deze groen met rode vogel, met een staart die wel een meter lang kan worden, is voor de Azteken het symbool van de vrijheid. Bijzonder is namelijk dat hij alleen in vrijheid kan leven en in gevangenschap zal de vogel na enkele dagen sterven.

Bij voorkeur blijf je na deze bouwsteen nog een nacht in San José. Na het ontbijt wandel je op eigen gelegenheid één van de trails voordat je in de auto stapt. Als je een late terugvlucht hebt, kun je vanuit San Gerardo direct naar het vliegveld rijden. Ook al rijd je het stuk doorgaans in ongeveer 3 uur, houd altijd rekening met onverwachte obstakels. Zo is in het regenseizoen de kans groot dat de wegen wat lastiger begaanbaar zijn en de reis een stuk langer duurt.

Verstuur je reisplan