Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Dolfijnen en baaien van het zuiden

   Ojochal, Playa Tortuga

   Dolfijnen en baaien van het zuiden
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Ojochal, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 283,- p.p. bij 2 personen

   Ojochal wordt nog relatief weinig bezocht, waardoor je in de omgeving nog ruige verlaten stranden vindt, waar je tussen de palmen door mooie strandwandelingen kunt maken. In combinatie met onze comfortabele, maar kleinschalige lodge, is Ojochal een ideale bestemming om je reis mee af te sluiten.

   Vanuit Ojochal kun je makkelijk naar het Ballena National Marine Park, één van de weinig goede plekken in Costa Rica om te snorkelen. Daarnaast is Ojochal een goed uitgangspunt voor een dolfijnen- en walvissentrip, maar ook dagtrips naar het Corcovado Park en Isla del Caño behoren tot de mogelijkheden. Bestel nog een verse fruitcocktail en lees eindelijk je boek uit...

   Overnachten: nachten in een casita in tropische tuin
   Excursie: dolfijn- en snorkeltrip naar Isla Ballena
   Transport: transfer per speedboot naar de lodge
   Maaltijden: 3x ontbijt
   • autohuur

   • optionele excursie: dagtrip naar Corcovado

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Costa Rica dolfijnen - op de bootDag 1 – Costa Rica dolfijnen bouwsteen – Ojochal, aankomst

   Tegen lunchtijd kom je aan in Ojochal. Je checkt in bij het hotel aan de kustweg en betrekt je houten casita. Alle casitas in de tropische tuin hebben een grote glad geboende veranda met relaxstoelen. Een buitenventilator zorgt voor extra verkoeling. Kamers hebben een ruime badkamer met douche/toilet en airco. Ga na de lunch naar het zwembad, gelegen aan een groot terras met bar en relaxstoelen. In de omgeving liggen verlaten stranden, die langzaam aflopen in zee. Heerlijke golven, maar voorzichtig met de sterke branding. ’s Avonds kun je dineren in een van de restaurants gelegen rondom de hoofdweg.

   Dolfijnen spotten Costa RicaDag 2 en 3 – Ojochal, dolfijnen-/snorkeltour en vrije dag

   Vandaag maak je een boot- en snorkeltrip naar Isla Ballena, het onderwater nationaal park van Costa Rica. Dolfijnen zoek je vanaf Playa Ballena langs de groene kust. Je kunt er snorkelen en als je geluk hebt zwemmen de dolfijnen vlak langs de boot. In december en januari heb je ook kans op het spotten van walvissen (officieel van november tot maart en van juli tot september). Kans om dolfijnen te zien, is er echter het hele jaar door.

   De volgende dag is ter vrije besteding en je kunt relaxen bij het zwembad of de stranden in de omgeving verkennen. Iets ten noorden van de casitas ligt bijvoorbeeld Playa Ventana, een intiem strandje met twee grotten en een exotische kokosplantage. Je kunt ook op eigen houtje een wandeling maken naar de watervallen van Ojochal waar je kunt zwemmen. Als je een dagtrip naar Corcovado (entree San Pedrillo) wilt maken, geef dit dan door aan je reisspecialist. De entree van het park dient namelijk van te voren voldaan te worden anders kom je er niet in. Zie onderaan de bouwsteenbeschrijving voor meer info.

   Vogels spotten TortugaDag 4 – Ojochal, vertrek of verlenging

   Na het ontbijt vertrek je naar San José (neem zo’n 2500 Colones mee voor de tol onderweg). Het is een rit van ongeveer 5 uur over een goede weg door de bergen met mooie uitzichtpunten. Wil je wat meer tijd doorbrengen in dit bergachtige gebied, kies dan voor de bouwsteen Op zoek naar de magische quetzal.

   Als je het rustiger aan wilt doen, kun je de huurauto achterlaten in Palmar Norte (ongeveer 40 min. rijden) en een vlucht naar San José nemen.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Verlenging: dagtrip Corcovado National Park

   Reissom: € 140,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: dagtrip Corcovado National Park inclusief entree en gids

   Ojochal ligt gunstig voor een dagbezoek aan Corcovado. Per boot word je naar de noord-ingang van het park gebracht. Op de rivierkade krijg je een zwemvest aan en vervolgens ga je in de polyester boot met buitenboordmotor tussen de mangroves richting zee. Na een uur varen bereik je de monding en is het even flink schudden terwijl je door de branding vaart. Dan is het nog 45 minuten varen voor je aanlegt en begint aan een wandeling door het park. Onderweg kans op het spotten van apen, tapirs en natuurlijk enorm veel vogels. Wil je een dag het nationale park in, dan regelen we graag een excursie, inclusief entree, met gids voor je. Je kunt niet ter plaatse beslissen of je dit wilt want er wordt slechts een beperkt aantal entreebewijzen per dag uitgegeven. Zonder excursie kom je het park niet in. Wil je meer zien van Drake Bay en de omgeving kijk dan op onze bouwstenen naar Corcovado: Dwalen door het oerbos en Snorkelbaai ontmoet regenwoud.

   Verlenging: dagtrip naar Caño eiland

   Reissom: € 140,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: dagtrip naar Caño eiland

   Eén van de beste plaatsen om te snorkelen en duiken in Costa Rica is Caño eiland (Isla del Caño). Het eiland ligt op 20 km uit de kust voor Drake Bay. Er is een intact koraalrif en het turkooize water is bij goed weer, uitzonderlijk helder. Onderweg heb je kans op een ontmoeting met zeeschildpadden en dolfijnen. Neem als het ruw weer is wel een pilletje tegen zeeziekte mee. De vaarroute is ongeveer gelijk aan die naar Corcovado.

   Omdat de regering het aantal dagbezoekers aan de parken wil terugbrengen, is het beter deze dagtrips vooraf te reserveren.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Dolfijnen en baaien van het zuiden
   Verlenging: dagtrip Corcovado National Park
   Verlenging: dagtrip naar Caño eiland
   x