Juanilama mi casa es tu casa

Mi casa es tu casa

Homestay Costa Rica reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Santa Rosa de Pocosol
Reisduur: 2 dagen/1 nacht
Activiteit: homestay
Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen

✓ Lokale ontmoeting staan centraal tijdens deze homestay Costa Rica
✓ Te gast bij een familie in de Juanilama gemeenschap
✓ Kijkje achter de schermen en proef van het echte leven op het platteland

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudige homestay met gedeelde (soms privé-) badkamer
Excursie: 1 excursie ter plekke kiezen
Transport: geen
Maaltijden: 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
  • autohuur

  • overige excursies

  • fooien

homestay-familie-kindDag 1: Aankomst bij je homestay Costa Rica

Na 1,5 uur/4,5 uur (vanaf Sarapiqui/Tortugero) kom je aan bij de Juanilama gemeenschap. Het laatste stuk van de weg is slecht maar met 4WD geen probleem. Dit project is ooit gestart als initiatief van een groep vrouwen om reizigers kennis te laten kennis maken met het boeren leven in Costa Rica. Gezamenlijk verbouwen ze onder andere Yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit. Zeven families stellen hun huis open voor gasten en bij één van hen verblijf je. Elke familie heeft zo zijn eigen taak/bijdrage en dit bepaalt ook hoe jouw ervaring er uit zal zien.

Bij aankomst word je na een eenvoudige maar smaakvolle lunch door je gastheer/-vrouw opgehaald en rondgeleid. Het enthousiasme spat eraf en de gastvrouwen doen hun best om je helemaal thuis te laten voelen. Ze spreken nauwelijks Engels maar met handen en voetenwerk kom je gelukkig een eind. Het huisje waar je verblijft is eenvoudig en veelal deel je de badkamer met het gezin (soms privé badkamer). Tijdens deze homestay in Costa Rica is er bad- en bedlinnen aanwezig en heb je stromend (koud) water. Je hebt uiteraard wel je eigen slaapkamer dus het voelt alsof je bij (je nieuwe) familie logeert.

Op enkele avonden in de week laten een groepje kinderen een paar lokale dansen zien, wat een plezier. De moeders zijn zo trots op hun kinderen, dat vonden wij eigenlijk nog het leukste om te zien.

 

Costa Rica reis homestay Dag 2 vertrek homestay Costa Rica

Ter plekke kies je één van de activiteiten; voor je het weet hak je een ananas van een plant en pluk je bananen uit de tuin om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken. Is koken niet zo jouw ding, neem dan een verkoelende duik in een nabij gelegen waterval. Afhankelijk van de aankomsttijd doe je de activiteit op de middag van aankomst of deze ochtend voordat je weer verder reist.

Vanochtend staat het ontbijt op je te wachten wanneer je wakker wordt. Gezamelijk met de vrouw des huizes geniet van je het ontbijt. Ze spreekt geen Engels maar doet wel haar best om een praatje met je maken. Ze vindt het leuk als je ook iets over je zelf vertelt en wil graag weten hoe het leven in Nederland eruit ziet. Met een volle maag neem je afscheid van je gastgezin. Een ervaring rijker vervolg je de reis.

Jouw koffer bevat nu:

Baaien en surfstranden in Montezuma

Aanbevolen bouwstenen