Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Mi casa es tu casa

   Homestay Costa Rica reis

   Mi casa es tu casa
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Santa Rosa de Pocosol
   Reisduur: 2 dagen/1 nacht
   Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

   Dit is onze bouwsteen waarbij je een heel ander Costa Rica ontdekt. Geen bekende highlight maar een lokale ontmoeting staat centraal tijdens deze homestay Costa Rica. Je bent te gast bij een familie in de Juanilama gemeenschap. Je neemt een kijkje achter de schermen en ziet hoe ze lokale producten verbouwen zoals Yucca, ananas en bananen. De overnachting is eenvoudig, maar de ervaring maakt het weer helemaal goed vinden wij.

   Overnachten: 1 nacht in een eenvoudige homestay met gedeelde badkamer
   Excursie: 1 excursie ter plekke kiezen
   Transport: geen
   Maaltijden: 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
   • autohuur

   • overige excursies

   • fooien

   homestay-familie-kindDag 1: Aankomst bij je homestay Costa Rica

   Na 1,5 uur/4,5 uur (vanaf Sarapiqui/Tortugero) kom je aan bij de Juanilama gemeenschap. Het laatste stuk van de weg is slecht maar met 4WD geen probleem. Dit project is ooit gestart als initiatief van een groep vrouwen om reizigers kennis te laten kennis maken met het rurale Costa Rica. Gezamenlijk verbouwen ze onder andere Yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit. Zeven families stellen hun huis open voor gasten en bij één van hen verblijf je. Elke familie heeft zo zijn eigen taak/bijdrage en dit bepaalt ook hoe jouw ervaring er uit zal zien.

    

   homestay-bananenBij aankomst word je na een eenvoudige maar smaakvolle lunch door je gastheer/-vrouw opgehaald en rondgeleid. Ze spreken nauwelijks Engels maar met handen en voeten kom je gelukkig een eind. Het huisje waar je verblijft is eenvoudig en veelal deel je de badkamer met het gezin. Tijdens deze homestay in Costa Rica is er bad- en bedlinnen aanwezig en heb je stromend (koud) water. Je hebt uiteraard wel je eigen slaapkamer dus het voelt alsof je bij (je nieuwe) familie logeert.

   Ter plekke kies je één van de activiteiten; voor je het weet hak je een ananas van een plant en pluk je bananen uit de tuin om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken. Is koken niet zo jouw ding, neem dan een verkoelende duik in een nabij gelegen waterval. Afhankelijk van de aankomsttijd doe je de activiteit dezelfde middag of de volgende ochtend voordat je weer verder reist.

    

   homestay-tuinDag 2 Vertrek homestay Costa Rica

   Vanochtend staat het ontbijt op je te wachten wanneer je wakker wordt. Met een volle maag neem je afscheid van je gastgezin. Een ervaring rijker vervolg je de reis.