Costa Rica Manuel Antonio

Natuurstrand en apenheuvel

Manuel Antonio

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Manuel Antonio
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 130,- p.p. bij 2 personen
Opmerking: Park op maandag gesloten

Combineer wit zandstrand met een groen natuurpark direct aan zee. Een goede combinatie en voor veel reizigers de reden om hun Costa Rica reis hier af te sluiten. De hotels liggen voornamelijk langs de hoofdweg verscholen in de groene jungle en in het kleine centrum vind je restaurantjes en winkeltjes.

Het park Manuel Antonio in Costa Rica kan vooral rond de ingang erg druk zijn. Loop een half uurtje door en je hebt het park in de vroege ochtend bijna voor jezelf. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan bos dat tot aan het strand loopt. Apen slingeren door de bomen en luiaarden hangen rustig in de hoogste toppen. Het is het enige park waar je gelijk in zee kunt zwemmen en snorkelen en hierdoor is het een populaire plek.

Overnachten: 2 nachten in een historia met zwembad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur of bus

  • entree Manuel Antonio park (ca. US$16,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Manuel Antonio Costa RicaDag 1 – Manuel Antonio Costa Rica, aankomst

Kom je vanuit het noorden, dan rijd je over een drukke tweebaansweg naar Orotina. Daarna is het verkeer rustig. Vergeet niet om een stop bij de krokodillenbrug in Tárcoles te maken en even naar beneden te loeren. Het laatste stuk naar je hotel gaat over een slingerende kustweg met hoteldaken verborgen in de bossen. Je verblijft op ongeveer tien minuten rijden van het park in een comfortabel hotel met zwembad. Wel zo prettig als de zee te ruig is om in te zwemmen.

Uitzicht vanuit NP El AvionDag 2 – Antonio, bezoek aan het park

Het park is niet groot, maar je bent er toch een dag zoet mee. Er zijn namelijk veel strandjes waar je kunt zwemmen en luieren (badkleding mee dus). Nadat je de entree hebt betaald ga je op pad. Neem eten, drinken en een verrekijker mee. Sluit alles goed af want de brutale apen en wasberen gaan er anders met je spullen vandoor. Aapjes, luiaards, krabben, leguanen en diverse vogels vergezellen je op de wandeling die deels langs de kust loopt. Afwisselend bevind je je in diep tropisch regenwoud, kijk je uit over de blauwe zee met rotseilanden en lig je op de witte stranden. Je kunt het op eigen houtje doen zonder gids, maar dan zie je wel minder dieren. Gidsen zijn hier vrij prijzig (US$ 20,- p.p.) en meer gericht op de Amerikaanse toeristen. Wil je met een gids op pad, ga dan bij zonsopkomst, dan is het het echt waard.

‘s Avonds zijn wij bij het restaurant El Avion neergestreken. Je kunt het eigenlijk niet missen. Op de weg naar het strand zie je een oud oorlogsvliegtuig liggen. Dit is omgebouwd tot een sfeervol restaurant, waar je lekkere verse vis en steaks kunt eten. Je kunt hier de mooiste zonsondergangen bekijken, dus ga alvast als het nog licht is. Ze hebben hier lekkere cocktails, dus de tijd kom je wel door.

Wildlife Manuel AntonioDag 3 – Manuel Antonio Costa Rica, vertrek of verlenging

Vanochtend is er nog tijd om wat te winkelen en relaxen aan het brede strand langs de boulevard. Aan het begin van de middag rijd je terug naar San José of door naar het zuiden naar Tortuga (Dolfijnen en baaien van het zuiden) en Corcovado (Snorkelbaai ontmoet regenwoud en Dwalen door het oerbos).

Een nacht extra in Costa Rica’s Manuel Antonio is fijn, zeker wanneer dit het einde van je reis is. Bovendien is het park op maandag gesloten, dus zo heb je uitwijkmogelijkheden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Natuurstrand en apenheuvel - net even wat luxer afsluiten

Reissom: € 214,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfort hotel

Wil je de reis net wat luxer afsluiten dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen. De kamers zijn modern, voorzien van airco en liggen rustig. Vanaf je balkon ben je omringd door al het groen. Na een wandeling door het nationale park kun je dan ook heerlijk bijkomen bij het zwembad of genieten van het uitzicht vanaf je balkon.

Welke optie wil je aanvragen?

Natuurstrand en apenheuvel
Natuurstrand en apenheuvel - net even wat luxer afsluiten
x

Verstuur je reisplan