Aap Manuel Antonio

Natuurstrand en apenheuvel

Manuel Antonio

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Manuel Antonio
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: ontdek Manuel Antonio op eigen houtje
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen
Opmerking: Park op maandag gesloten

✓ Combineer wit zandstrand met het aan zee gelegen groene natuurpark
✓ Zwem en snorkel vanaf het strand en stap hierna zo de groene natuur in
✓ Ontdek natuurpark Manuel Antonio op eigen houtje
✓ Populaire afsluiting van een Costa Rica reis

Overnachten: 2 nachten in een historia met zwembad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Optioneel bezoek aan een opvangcentrum voor dieren. Zie informatie onderaan de pagina.

  • autohuur of bus

  • entree Manuel Antonio park (ca. US$16,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Manuel Antonio Costa RicaDag 1 – Manuel Antonio Costa Rica, aankomst

Kom je vanuit het noorden, dan rijd je over een drukke tweebaansweg naar Orotina. Daarna is het verkeer rustig. Vergeet niet om een stop bij de krokodillenbrug in Tárcoles te maken en even naar beneden te loeren. Het laatste stuk naar je hotel gaat over een slingerende kustweg met hoteldaken verborgen in de bossen. Je verblijft op ongeveer tien minuten rijden van het park in een comfortabel hotel met zwembad. Wel zo prettig als de zee te ruig is om in te zwemmen.

Uitzicht vanuit NP El AvionDag 2 – Antonio, bezoek aan het park

Het park is niet groot, maar je bent er toch een dag zoet mee. Er zijn namelijk veel strandjes waar je kunt zwemmen en luieren (badkleding mee dus). Nadat je de entree hebt betaald ga je op pad. Neem eten, drinken en een verrekijker mee. Sluit alles goed af want de brutale apen en wasberen gaan er anders met je spullen vandoor. Aapjes, luiaards, krabben, leguanen en diverse vogels vergezellen je op de wandeling die deels langs de kust loopt. Afwisselend bevind je je in diep tropisch regenwoud, kijk je uit over de blauwe zee met rotseilanden en lig je op de witte stranden. Je kunt het op eigen houtje doen zonder gids, maar dan zie je wel minder dieren. Gidsen zijn hier vrij prijzig (US$ 20,- p.p.) en meer gericht op de Amerikaanse toeristen. Wil je met een gids op pad, ga dan bij zonsopkomst, dan is het het echt waard.

’s Avonds zijn wij bij het restaurant El Avion neergestreken. Je kunt het eigenlijk niet missen. Op de weg naar het strand zie je een oud oorlogsvliegtuig liggen. Dit is omgebouwd tot een sfeervol restaurant, waar je lekkere verse vis en steaks kunt eten. Je kunt hier de mooiste zonsondergangen bekijken, dus ga alvast als het nog licht is. Ze hebben hier lekkere cocktails, dus de tijd kom je wel door.

Wildlife Manuel AntonioDag 3 – Manuel Antonio Costa Rica, vertrek of verlenging

Vanochtend is er nog tijd om wat te winkelen en relaxen aan het brede strand langs de boulevard. Aan het begin van de middag rijd je terug naar San José of door naar het zuiden naar Tortuga (Dolfijnen en baaien van het zuiden) en Corcovado (Snorkelbaai ontmoet regenwoud en Dwalen door het oerbos).

Een nacht extra in Costa Rica’s Manuel Antonio is fijn, zeker wanneer dit het einde van je reis is. Bovendien is het park op maandag gesloten, dus zo heb je uitwijkmogelijkheden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Natuurstrand en apenheuvel - net even wat luxer afsluiten

Reissom: € 226,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfort hotel

Wil je de reis net wat luxer afsluiten dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen. De kamers zijn modern, voorzien van airco en liggen rustig. Vanaf je balkon ben je omringd door al het groen. Na een wandeling door het nationale park kun je dan ook heerlijk bijkomen bij het zwembad of genieten van het uitzicht vanaf je balkon.

Bezoek aan een opvangcentrum voor wilde dieren

Reissom: € 74,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer, halve dag tour naar het opvangcentrum

In het binnenland bij Manuel Antonio kun je een bezoek brengen aan een opvangcentrum voor dieren. Sommige zijn hier terecht gekomen door een ongeluk, anderen werden illegaal als huisdier gehouden. De opvang zorgt voor ze en probeert de dieren, indien mogelijk, terug te brengen naar de natuur. Lukt dat niet, dan verzorgen ze de dieren op een manier die zo dichtbij mogelijk komt als in hun natuurlijke leefomgeving. De biologen en vrijwilligers delen hun ervaringen en uitdagingen en vertellen je over andere initiatieven die zijn opgezet in de omgeving.

Welke optie wil je aanvragen?

Natuurstrand en apenheuvel
Natuurstrand en apenheuvel - net even wat luxer afsluiten
Bezoek aan een opvangcentrum voor wilde dieren
x

Jouw koffer bevat nu:

Baaien en surfstranden in Montezuma

Aanbevolen bouwstenen