Costa Rica rondreis vulkaanjungle

Mysterieus nevelwoud

Monteverde

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Monteverde
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Activiteit: ochtendwandeling met gids
Reissom: € 146,- p.p. bij 2 personen

✓ De dieren zitten hier verstopt, daarom hebben we alvast een gids geregeld
✓ Canopy tour optioneel bij te boeken
✓ Ga 's avonds vooral ook naar het kikkermuseum
✓ Lodge op een paar minuten van het reizigersdorpje Santa Elena

Overnachtingen: 2 nachten in een kleinschalig hotel
Excursie: Naturewalk met gids in Montverde national park
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Autohuur of bus

  • Excursie: canopy tour

  • Entreegelden natuurparken: Monteverde park (US$20,-)

  • Maaltijden naast ontbijt

  • Fooien

Kopje koffie in MonteverdeDag 1 – Naar Santa Elena / Monteverde

Kom je vanuit La Fortuna dan rijd je om het meer van Arenal. Wanneer je er omheen bent is de rest van de weg (ca 2 uur of 30 km) naar het Monteverde park echt behoorlijk slecht. Een stop voor een heerlijk stuk zelfgemaakte notentaart is dan zeer welkom. Na 1,5 uur rijden vind je die bij Café Macadamia, het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij. Je komt na vier uur, zonder stops, aan in het reizigersdorpje Santa Elena; een stoffig plaatsje met een beetje een cowboy sfeer. In het centrum vind je enkele lokale eethuisjes en winkeltjes, precies wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Monteverde. Je logeert de komende nachten in een van onze knusse lodges.

Dag 2 – Monteverde, nevelwoud excursie

Vandaag regelen we een twee uur durende ochtendwandeling met gids door het Monteverde park. De entree van ca. US$ 20 p.p. is niet inbegrepen. Door de hoge luchtvochtigheid en de hoogte liggen hier de mooiste nevelwouden. De zware, grillige bomen dragen op hun armen hangende plantentuinen van varens, mossen, bromelia’s, anthuriums en orchideeën. Er zijn verschillende wandelroutes over goed onderhouden paden.
Monteverde is rijk aan veel verschillende vogelsoorten maar in kleinere aantallen. Op sommige dagen is het voor de gids echt een zoektocht, wij zagen de vogels alleen door zijn verrekijker.

NB: bij slecht weer of bij grote drukte wijkt de gids uit naar een buur-nevelwoud. Het is hier rustiger en je spot er soms meer dieren en vogels dan in het Monteverde reserve.

Voor de lunch kun je terecht in het dorp. Bij het Orchid cafe serveren ze heerlijke koffies met zelfgemaakte taart. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid het St. Elena park in (entree US$ 10,- p.p.). Het verschil met Monteverde is dat het nevelwoud hier wel trails, maar geen aangelegde paden kent en het nog weinig bezocht wordt. Zelf kozen we die middag voor een dosis adrenaline in de vorm van een canopy tour, ook wel ziplinen genoemd. Na een korte instructie zoef je per kabel van platform naar platform dwars tussen de bomen door. Laat het ons weten als je deze ervaring aan je reis toe wilt voegen. Kijk voor meer informatie over deze excursie op de Costa Rica reisblog. ’s Avonds raden we je een bezoek aan het kikkermuseum aan. Dat klinkt misschien saai maar het is echt bijzonder: als het donker is zijn alle kikkers actief en goed te zien. De familie die het runt vertelt je er graag meer over.

Slecht wegdek richting MonteverdeDag 3 – Monteverde, vertrek

Vandaag eindigt deze bouwsteen na je ontbijt en check-out uit het hotel. Enkele tips:
– De weg naar Monteverde leg je het beste in de ochtend af. De weg is echt slecht en je wilt hier dan ook rustig de tijd voor kunnen nemen.
– Het is hier gemiddeld 19° Celsius doordat je ca. 1500 tot 1850 meter boven zeeniveau bent. Het klimaat is te vergelijken met Nederland in het voorjaar als de zon schijnt. Bij bewolking is het koeler en heb je een windjack nodig. Een dunne trui kan prettig zijn op een koele winderige avond (en het waait vaak in Monteverde). Om je een idee te geven: vergeleken met de andere plekken die je tijdens je reis aandoet is het hier gemiddeld zo’n 10 graden kouder.

Lees ook in het Costa Rica Reisblog meer over het Monteverde Nevelwoud en waarom dit een van de bijzondere plekken in Costa Rica is.

In Monteverde werken we met meerdere kleinschalige hotels en lodges samen. Pas na boeking weten we in welk hotel je verblijft. Hieronder krijg je een beeld van een aantal hotels en lodges die we veel boeken.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Mysterieus nevelwoud - Special stay

Onze special stay accommodatie ligt net even wat hoger waardoor je een fantastisch uitzicht over de omgeving hebt. Het hotel heeft eigen hiking trails en je kunt er bij mooi weer lekker in de tuin zitten of op je eigen veranda een boekje lezen. De kamers zijn er doorgaans wat ruimer dan in onze standaard hotels.

Reissom: € 165,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabele lodge met wijds uitzicht en naturewalk met gids in Monteverde regenwoud

.

Middagexcursie: Canopy tour

Reissom: € 63,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Middagexcursie naar nabijgelegen park incl. transport

Zoek het tijdens je verblijf in Monteverde hoger op tijdens deze canopy tour (ook wel ziplinen genoemd). Je slingert als Tarzan en Jane tussen de boomtoppen door. Na een korte instructie zwiep je met een groepje steeds over een afstand tussen de 80 en 1000 meter van boom naar boom, soms compleet in de mist. Het zijn 18 platforms met een (optionele, US$ 10,- p.p.) ‘Superman’ aan het einde. Hierbij ga je in een soort tuigje op je buik al vliegend naar het laatste platform. Voor de durfals! TIP: trek kleding aan dat vies mag worden, want wij bleven niet schoon.

Welke optie wil je aanvragen?

Mysterieus nevelwoud
Mysterieus nevelwoud - Special stay
Middagexcursie: Canopy tour
x

Jouw koffer bevat nu:

Baaien en surfstranden in Montezuma

Aanbevolen bouwstenen