Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Snorkelbaai ontmoet regenwoud

   Costa Rica regenwoud

   Snorkelbaai ontmoet regenwoud
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Corcovado en Isla del Caño
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 678,- p.p. bij 2 personen

   Wanneer je het afgelegen en overweldigende Corcovado park wilt bezoeken en wilt snorkelen bij een van de mooiste koraalriffen van Costa Rica, dan is deze bouwsteen de beste optie. Wij vonden het park vooral bijzonder vanwege het gevoel van isolement en de overweldigende natuur die je elders in Costa Rica niet zo vindt. De weg erheen is al speciaal: je maakt een 1,5 uur durende speedboot trip door smalle, sprookjesachtige vaargeulen naar Drake Bay, de kuststrook net voor het park, waar je lodge zich bevindt. Links en rechts mangrovebos met ondoordringbare steltwortels. 's Nachts hoor je de geluiden van de jungle en golven die omslaan in de branding. Hier ben je midden in de natuur en echt even weg van alles. In deze bouwsteen wandel je in Corcovado en snorkel je bij het kleurrijke Isla del Caño.

   Overnachten: 3 nachten in een jungle lodge aan het strand
   Excursie: wandeling met Engelsprekende gids, entree park, dagtrip per boot naar Isla de Caño
   Transport: transfer per speedboot naar de lodge
   Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
   • meerprijs duiken bij Isla del Caño in plaats van snorkelen (€ 70,- p.p.)

   • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

   • fooien

   • Een eventuele upgrade naar een kamer met airconditioning.

   Costa Rica regenwoud - Op weg naar Drake BayDag 1 – Costa Rica regenwoud – Sierpe richting Corcovado

   Kom je vanuit Manuel Antonio of Tortuga, dan rijd je vandaag langs de kustweg naar het havenplaatsje Sierpe. Hier parkeer je de huurauto bij het restaurant Las Vegas en stap je rond 11:00 uur op de speedboot richting Drake Bay.

   Het is bijna 2 uur varen naar je lodge. Troepen brulapen leven hier langs de oevers en tussen de mangrovewortels scharrelen de witte ibissen naar eten. Als je na een uurtje bij de monding van de rivier uitkomt, is het even flink schudden door de branding heen. Het laatste halfuurtje heb je mooi zicht op de kust van Drake Bay.

   apen spotten tijdens junglewalk In Drake Bay verblijf je in een lodge midden in de natuur vlakbij het Nationale Park Corcovado. De lodge is gebouwd bij het strand en wordt omringd door 20 hectare regenwoud. Je schone eenvoudige kamer ligt op een heuvel en is voorzien van een privé badkamer en ventilator. Tegen bijbetaling kunnen we ook een kamer met airco voor je regelen of je kunt dit ter plekke regelen, indien beschikbaar. De sfeer is ‘laid back’, niets moet. Relax vanmiddag op het strand of duik in het lauwwarme zeewater. Dineren doe je in het restaurant dat aan het water gebouwd is.

   ’s Avonds zie je de zon ondergaan in de zee en veranderen de kleuren van de rivier en de mangrovebomen in pasteltinten. Lees een boek op je balkon of geniet nog even van de rust om je heen. Bij het geluid van de brulapen val je langzaam in slaap.

   Costa Rica regenwoud van CorcovadoDag 2 – Drake Bay, bezoek Corcovado Costa Rica

   Vandaag vaar je in ongeveer een uur, na een vroeg ontbijt om circa 07.30 uur, langs de kust naar de ingang van het park. Wij hebben gekozen voor de ‘tweede’ ingang vanwege de grotere kans op het spotten van wild. De ‘eerste’ ingang is een stuk korter varen maar we vonden de aanwezigheid van wild toch belangrijker. Door de laatste golven van de branding loop je naar het strand. Dit lijkt verlaten, maar als je goed kijkt zie je over het glinsterende zand een heleboel heremietkreeftjes kruipen met allemaal een anders gevormd schelpje, waar ze zich op de een of andere manier in hebben gewurmd.
   Vanaf de parkentree wandel je met een gids over de gemarkeerde parktrail, dwars door het woud, dat heel divers en dicht is. Veel dieren, vogels en insecten merk je niet zomaar op, maar het regenwoud krioelt er van. Door de hitte en de hoge vochtigheidsgraad laten ze zich niet makkelijk zien. Je gids weet veel en zal je zoveel mogelijk laten zien. Neem zelf in een rugzak zwemspullen, een poncho, verrekijker, zaklamp en muggenspul mee.

   snorkelbaai Costa Rica rondreisDag 3 – Drake Bay, snorkelen bij Isla del Caño

   Vanuit je lodge bij Drake Bay maak je een dagtrip naar Isla del Caño. Het eiland ligt 20 km uit de kust en per snelle speedboot vaar je er in ca. 1 uur heen. Caño is een van de beste plaatsen om te snorkelen; er ligt een intact koraalrif en het turkooizen water is, bij geen regen, uitzonderlijk helder. Onderweg heb je goede kans op een ontmoeting met zeeschildpadden en dolfijnen. In de middag is er een picknick geregeld op een strand in de buurt.

   Wil je liever één van beide excursies doen, dan kun je ook kiezen voor een dagtrip bij de dolfijnen en baaien van het zuiden bouwsteen.

    

    

   Duiken?

   Voor een meerprijs van ongeveer €70 per persoon kun je de snorkelexcursie omzetten naar een duikexcursie.

   binnenlandse vlucht Costa RicaDag 4 – Drake Bay, Corcovado, vertrek

   Vanochtend vroeg, na het ontbijt, reis je per speedboot en busje terug naar Palmar Norte / Sierpe. In Sierpe kun je de huurauto weer ophalen en in ca. 5:30 uur terug rijden naar San José. Of je kunt vanuit Palmar Norte in ca. 6 uur terug met de lokale bus. Het kaartje hiervoor koop je voorafgaand in Palmar Norte bij het busstation. Ook kun je direct vanuit Drake Bay in ca. 40 minuten naar San José terugvliegen.

   De ruige, dichtbegroeide kust van Drake Bay bij CorcovadoBelangrijke info:

   – Het park is het hele jaar geopend, maar in verband met de hevige regen kan het in het regenseizoen wat moeilijker begaanbaar zijn (met name de maanden september en oktober).
   – Omdat de regering het aantal dagbezoekers aan de parken wil terugbrengen, is het beter deze trips zo vroeg mogelijk te reserveren.
   – Op het schiereiland Osa speelt het ecotoerisme een positieve rol. Een groot deel van de lokale bevolking verdient aan het toerisme en tegelijkertijd helpen ze met het conserveren van hun natuurlijke omgeving. Wil je bijdragen aan het behoud, klik dan op www.corcovadofoundation.org