Reis Costa Rica Samara

Luieren aan het palmenstrand

Samara Costa Rica

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Samara, schiereiland Nicoya
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 85,- p.p. bij 2 personen

Na een intensieve rondreis door Costa Rica langs vochtige nevelwouden is het fijn bijkomen op het strand van Samara. Hier vind je naast slechts een paar bedjes en parasols, aangespoelde boomstronken op het strand en palmbomen waaronder je in de schaduw kunt zitten. Golvende branding, niet al te sterk en door het rif voor de kust veilig. Het strand loopt langzaam af in zee.

In tegenstelling tot de meer toeristische stranden elders in het land vind je hier de rust en de tijd om echt te ontspannen. Samara zelf is een bijna schattig te noemen dorpje waar de jeugd nog op straat voetbalt. Je vindt er wat restaurants en kleine hotels. Even verderop vind je meer mooie, veelal verlaten stranden waar je gemakkelijk met de huurauto kunt komen.

Overnachten: 2 nachten in een klein hotel met zwembad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele surfles en kayak/snorkeltocht in Samara

  • fooien

Samara - Cocktail drinken op het Costa Rica strandDag 1 – Aankomst Samara

De meeste reizigers bezoeken Samara na een verblijf in Rincon. Op het eerste deel lijkt het soms wel alsof je door Schotland rijdt, het is groen en heuvelachtig. Daarna wordt de weg vlak en open, het landschap kaler en droger en de temperatuur stijgt flink: ja je bent echt in de tropen! Als je vroeg op pad gaat, kom je na ca. drie uur rijden rond lunchtijd aan bij het kleinschalige hotel. Het strand ligt aan het einde van de hoofdstraat, slechts enkele minuten lopen.

 

Carillo strand Costa RicaDag 2 – Samara, verblijf

In Samara draait alles om de hoofdstraat welke van het begin van het dorp naar het strand loopt. Hier vind je een pinautomaat en enkele restaurants, barretjes en winkeltjes, maar meer is er eigenlijk niet. Precies genoeg om je dagen ontspannen door te komen. Wij vonden het leuk om met de huurauto de verlaten stranden in de omgeving te ‘ontdekken’. Ten noorden van Samara liggen de nog echt ruige en niet ontwikkelde stranden Buenavista en Barigona. Zelfs Mel Gibson werd verliefd op deze plek en kocht hier een stuk land. Het strand bleef, zoals alle Costa Ricaanse stranden, open voor publiek.

Playa Ostional, zo’n 12 kilometer noordelijker, is tussen juli en november een broedplaats voor schildpadden. De moeite waard wanneer je in het begin van je reis nog niet naar het schildpadstrand bent geweest. We sloten de dag af bij Locamda beach bar; met je voeten in het zand, onder de palmbomen nippend aan een drankje.

Lekker luierenDag 3 – Samara , vertrek of verlenging

Nog niet uitgeluierd, verleng deze bouwsteen dan met een nacht of twee. Heb je na de verlaten stranden weer behoefte aan ijsjes op het strand en muziek in strandbars? Rijd dan in ongeveer 5 uur naar natuurstrand en apenheuvel. Hier ligt ook het nationale park Manuel Antonio waar het regenwoud eindigt op het strand en de aapjes slingeren in de boomtoppen. Is Samara de afsluiter van je Costa Rica reis dan rijd je vandaag in ongeveer 5 uur terug naar San José.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Luieren aan het palmenstrand - comfortabeler verblijf

Reissom: € 107,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een kleinschalig sfeervol hotel inclusief ontbijt

Heb je behoefte aan rust en sfeer, kies dan voor ons comfort verblijf. Het hotel is nog iets kleinschaliger met veel aandacht voor details en wat rustiger gelegen. Ook vanaf hier is het enkele minuten lopen naar het strand van Samara. Ook heb je een lekker zwembad wat je vaak maar met een paar andere gasten hoeft te delen.

Surfen in Samara

Reissom: € 58,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Surf uitleg (1.5 uur) met daarna twee uur vrije tijd om te surfen

De branding van Samara is relatief rustig en dus perfect om de beginselen van het surfen te leren. Een instructeur brengt jou en de rest van het internationale gezelschap de basis ‘moves’ van het golfsurfen bij. Ben je een snelle leerling of peddel je wat langer op je buik door de branding? Na 1,5 uur weet je het en mag je vervolgens zelf nog 2 uur van het surfboard gebruik maken.

Zee kayak en snorkel excursie

Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: kayak en snorkel excursie inclusief drankje en vers fruit, transfers vanaf het hotel

Eenmaal door de branding is het voor de kust van Samara goed snorkelen. Verwacht hier geen koraafriffen en onderwaterwereld zoals in de Great Barrier Reef maar vissen en kleuren zijn onderwater zeker te zien. Per kayak peddel je samen met een gids in en kleine groep naar een onbewoond eiland waar je de peddels inruilt voor een snorkel.

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren aan het palmenstrand
Luieren aan het palmenstrand - comfortabeler verblijf
Surfen in Samara
Zee kayak en snorkel excursie
x

Verstuur je reisplan