Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  Pitstop in ananasveld

  Sarapiqui

  Pitstop in ananasveld
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Sarapiqui
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 110,- p.p. bij 2 personen

  Het exotisch klinkende Sarapiqui is een leuke en smaakvolle stop, waar je even rustig kunt bijkomen tussen alle hoogtepunten. Heb je een nacht over of wil je de lange rit naar de Arenalvulkaan opsplitsen, slaap dan een nachtje op het platteland van Costa Rica. Het landschap is licht glooiend, een perfecte plek om ananassen te telen. Sarapiqui is de enige plek in Costa Rica waar je letterlijk en figuurlijk proeft van het tropische plattelandsleven waar het land ook bekend om is. Je verblijft in een nette, ietwat oubollige bungalowlodge, gerund door een familie midden tussen de planten en bloemen.

  Samen met andere reizigers ga je op bezoek bij een boer, waar je meer leert over het hele ananasproces. Een handje helpen mag natuurlijk altijd. Hij verbouwt ook ander tropisch fruit en voor de lunch mag je je eigen tilapia vissen. Smaakvol Sarapiqui..

  Overnachten: 1 nacht in een familielodge met kikkertuin
  Excursie: bezoek aan ananasboer Don Rodulfo inclusief lunch
  Transport: geen
  Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch
  • autohuur of bus

  • maaltijden naast het ontbijt en de lunch

  • fooien

  Sarapiqui - wildlifeDag 1 – Sarapiqui, aankomst

  Kom je vanuit Tortuguero park, dan haal je de auto op en ben je halverwege de middag in Sarapiqui. In plaats van gelijk naar Fortuna te rijden, is een nachtje in Sarapiqui een ontspannen en smaakvolle pitstop. Het landschap waar je doorheen rijdt is heel groen en de weg uitstekend. Wat opvalt is dat het groen veel veelzijdiger is dan je denkt: de vegetatie is afwisselend en als je goed kijkt zie je enorm veel planten en dieren. De komende nacht slaap je in een lodge met bungalows, gerund door een familie. Verspreid in de tuin liggen twee zwembaden, een vlinder-/kikkertuin en een restaurant. Je ruime kamer is eenvoudig en schoon met een klein terras.

  Voor wie geen rust in de benen heeft, kan per auto in 10 minuten rijden naar het Tirimbina reservaat, een groot, deels privé, regenwoud met hangbruggen en nature trails. Dit universitaire eco-project wordt bezocht door specialistische groepen, maar je kunt het ook individueel bezoeken.

  even proevenDag 2 – Sarapiqui, bezoek aan ananasboer, vertrek

  Halverwege de ochtend rijd je naar een kleine finca buiten het dorp Sarapiqui. Aangezien je toch al uit checkt uit je kamer en je vanmiddag doorreist naar de volgende bestemming, neem je de bagage alvast mee. Je bent vanmiddag te gast bij Don Rodolfo en zijn familie. Ze hebben een ananasplantage waar hij je van alles over vertelt. Zelf waren we erg verrast over hoe een ananas groeit, nooit geweten. Uiteraard kan er geproefd worden. De familie is van alle markten thuis want naast ananassen telen ze ook ander tropisch fruit en tilapia. Voorafgaand aan de rondleiding vang je met een schepnet je eigen lunch. Sarapiqui is niet zomaar een ontspannen nachtje, maar een smaakvolle pitstop.

  Liever actief bezig? Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden om te gaan raften op de Sarapiqui rivier, niveau 2-3 (ook geschikt voor beginners).

  Na de lunch vertrek je richting Cano Negro (ca. 3 uur rijden) voor de bouwsteen ‘Varen door vogelparadijs‘ of naar La Fortuna (ca. 1,5 uur rijden) voor de Arenal vulkaan.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Pitstop in ananasveld - haciënda verblijf

  Reissom: € 113,- p.p. bij 2 personen
  Inbegrepen: 1 nacht in een comfortabele haciënda, bezoek aan ananasfinca inclusief lunch

  Welke optie wil je aanvragen?

  Pitstop in ananasveld
  Pitstop in ananasveld - haciënda verblijf
  x