Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Pitstop in ananasveld

   Sarapiqui

   Pitstop in ananasveld
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Sarapiqui
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 107,- p.p. bij 2 personen

   Het exotisch klinkende Sarapiqui is een leuke en smaakvolle stop, waar je even rustig kunt bijkomen tussen alle hoogtepunten door. Heb je een nacht over of wil je de lange rit naar de Arenalvulkaan opsplitsen, slaap dan een nachtje op het platteland van Costa Rica. Het landschap is licht glooiend, een perfecte plek om ananassen te telen. Sarapiqui is de enige plek in Costa Rica waar je letterlijk en figuurlijk proeft van het tropische plattelandsleven waar het land ook bekend om is. Je verblijft in een nette, ietwat oubollige bungalowlodge, gerund door een familie midden tussen de planten en bloemen.

   Samen met andere reizigers ga je op bezoek bij een boer, waar je meer leert over het hele ananasproces. Een handje helpen mag natuurlijk altijd. Hij verbouwt ook ander tropisch fruit en voor de lunch mag je je eigen tilapia vissen. Smaakvol Sarapiqui..

   Overnachten: 1 nacht in een familielodge met kikkertuin
   Excursie: bezoek aan ananasboer Don Rodulfo inclusief lunch
   Transport: geen
   Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch
   • autohuur of bus

   • maaltijden naast het ontbijt en de lunch

   • fooien

   Sarapiqui - wildlifeDag 1 – Sarapiqui, aankomst

   Kom je vanuit Tortuguero park, dan haal je de auto op en ben je halverwege de middag in Sarapiqui. In plaats van gelijk naar Fortuna te rijden, is een nachtje in Sarapiqui een ontspannen en smaakvolle pitstop. Het landschap waar je doorheen rijdt is heel groen en de weg uitstekend. Wat opvalt is dat het groen veel veelzijdiger is dan je denkt: de vegetatie is afwisselend en als je goed kijkt zie je enorm veel planten en dieren. De komende nacht slaap je in een lodge met bungalows, gerund door een familie. Verspreid in de tuin liggen twee zwembaden, een vlinder-en kikkertuin en een restaurant. Je ruime kamer is eenvoudig en schoon met een klein terras.

   Voor wie geen rust in de benen heeft, kan per auto in 10 minuten rijden naar het Tirimbina reservaat, een groot, deels privé, regenwoud met hangbruggen en nature trails. Dit universitaire eco-project wordt bezocht door specialistische groepen, maar je kunt het ook individueel bezoeken.

   Dag 2 – Sarapiqui, bezoek aan ananasboer, vertrek

   Halverwege de ochtend rijd je naar een kleine finca buiten het dorp Sarapiqui. Aangezien je toch al uit checkt uit je kamer en je vanmiddag doorreist naar de volgende bestemming, neem je de bagage alvast mee. Je bent vanmiddag te gast bij Don Rodolfo en zijn familie. Ze hebben een ananasplantage waar hij je van alles over vertelt. Zelf waren we erg verrast over hoe een ananas groeit, nooit geweten. Uiteraard kan er geproefd worden. De familie is van alle markten thuis want naast ananassen telen ze ook ander tropisch fruit en tilapia. Voorafgaand aan de rondleiding vang je met een schepnet je eigen lunch. Sarapiqui is niet zomaar een ontspannen nachtje, maar een smaakvolle pitstop.

   Na de lunch vertrek je richting Cano Negro (ca. 3 uur rijden) voor de bouwsteen ‘Varen door vogelparadijs‘ of naar La Fortuna (ca. 1,5 uur rijden) voor de Arenal vulkaan.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Pitstop in ananasveld - haciënda verblijf

   Reissom: € 113,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 1 nacht in een comfortabele haciënda, bezoek aan ananasfinca inclusief lunch

   Ochtendexcursie: raften

   Heb je zin in actie? Stap dan op een raft, klasse 3. Je rijdt eerst naar het punt waar de rafts weer aan land komen. Je laat de auto achter en wordt naar het startpunt gebracht. Na een instructie stap je op de raft en volg je de rivier langs allerlei stroomversnellingen. De totale tijd op het water is ca. 2,5 uur.  Hoewel avontuurlijk, is het raften hier voor ieder goed te doen en de uitvoering heel safe.
   Wil je zowel de ananasexcursie en het raften doen dan heb je een extra nachtje nodig.

   Reissom: € 69,- p.p.
   Inbegrepen: Ochtendexcursie raften op de Sarapiqui rivier

   Welke optie wil je aanvragen?

   Pitstop in ananasveld
   Pitstop in ananasveld - haciënda verblijf
   Ochtendexcursie: raften
   x