rondreis costa rica puerto viejo

Caribisch relax momentje

Costa Rica strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Puerto Viejo / Cahuita
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 168,- p.p. bij 2 personen

Aan de Caribische kust vind je reggae kleuren, reggae muziek en rasta’s, een laidback sfeertje wat je nergens anders in Costa Rica vindt. Vooral omdat het hier meer regent wordt deze kust minder bezocht dan de Pacifische kant. Dat heeft zo zijn voordelen; lange, lege wat ruige stranden en in de weekenden vooral lokale families picknickend en spelend op het strand. Je komt hier voor het relaxte sfeertje niet om te bakken op het strand.

Cahuita en Puerto Viejo zijn de meest bekende plaatsen vlakbij het nationale park aan zee en de mooiste stranden. Cahuita bestaat uit een hoofdstraat met wat barretjes, restaurants en kleine hotels en is daarmee veel kleiner dan Puerto Viejo. Hier vind je een ruimere keus aan eetgelegenheden, een tankstation en een grote supermarkt. Wij vonden juist Cahuita leuk om te slapen vanwege de knusse sfeer. Je verblijft dan ook in een bijpassend, klein hotel vlakbij het strand. Je maakt een natuurwandeling met gids in het park waar je vervolgens snorkelt bij de riffen. De laatste avond is voor de reggae. Hangend aan één van de straatbarretjes terwijl de maan het strand verlicht, begrijp je opeens de typische “laid-back-rasta-sfeer''.

Overnachten: 2 nachten in een bungalow vlakbij het strand
Excursie: natuurwandeling met gids en gelegenheid om te snorkelen in Cahuita National Park
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
Overig: snorkelmateriaal
  • autohuur of bus

  • entree Cahuita National Park (ca. US$ 5,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 Costa Rica strand – Puerto Viejo/Cahuita, aankomst

Als je eerst de bouwsteen naar het schildpadstrand doet, dan word je na twee uur varen in Guapiles afgezet, waar je de huurauto in ontvangst neemt. Bij vertrek uit San José volg je een 2-baans asfaltweg die door het Braullio Carillo park loopt. Omhoog en mistig; je rijdt tussen groene muren van dichte begroeiing. Veel vrachtverkeer op deze vrij pokdalige weg tussen de hoofdstad en de havenstad Limon. Na Guapiles, vlak voor de kust, buig je af, het landschap wordt vlakker, er is meer landbouw en de weg loopt langs de kust naar het zuiden.

In Cahuita slaap je in een houten bungalow met bamboe ramen op een paar minuten verwijderd van het strand. Is de zee te wild neem dan alvast een duik in het zwembad. (Dagafstand: vanaf Tortuguero 2 uur varen en 3 uur rijden, vanaf San Jose 5 uur rijden)

Manzanilla strand voorbij Puerto Viejo Costa RicaDag 2 Cahuita National Park

Na de eerste nacht wacht je een goed ontbijtbuffet met lekkere Costa Ricaanse koffie. Hierna ga je samen met een gids al snorkelend de onderwaterwereld verkennen (snorkelmateriaal is al inbegrepen). Na dit avontuur wandel je samen naar de parkingang van het Cahuita national park. Je volgt de trail door het park en de gids weet overal vogels, slangen en apen te spotten met behulp va een telelens. Tijdens de wandeling zagen wij daarnaast een wasbeer en hoorden we de brulapen. (Omdat in de loop van de ochtend de wind aantrekt en de golven sterker worden, ga je eerst snorkelen en daarna pas het park in.)

‘s Middags is ter eigen invulling. We raden aan om naar Playa Manzanilla, voorbij Puerto Viejo, te rijden. Na een korte wandeling kom je bij een rots met uitzicht over de omliggende stranden. Het water is hier over het algemeen rustiger dus neem badkleding mee. De verse vis met Caribische salsa was voor ons de perfecte afsluiting van de middag.

De caribische sfeerDag 3 Cahuita, vertrek

Na het ontbijt rijd je terug richting het noorden. Heb je langer dan 2,5 week de tijd dan is het leuk om een nacht te slapen op het platteland van Costa Rica, Sarapiqui. Hier ga je raften of neem je een kijkje op de ananasplantages. Heb je iets minder de tijd rijd dan direct door naar Fortuna en de Arenal vulkaan. (Dagafstand naar Sarapiqui ca 3 uur, naar Fortuna ca. 5 uur rijden) Wil je liever niet autorijden, dan kunnen we het vervoer per bus regelen.

Wil je de dagen aan de Caribische kust verlengen, kies dan voor de bouwsteen Panama Island hangout, waarbij je de oversteek maakt naar Panama en verder kunt ontspannen in tropische sferen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Caribische kookworkshop

Reissom: € 63,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: kookworkshop inclusief maaltijd

Als je aan Costa Rica denkt, denk je niet direct aan een overheerlijke keuken. Echter werden wij verrast aan de Caribische kust want daar vind je wel degelijk smaakvolle gerechten met veel tropisch fruit, vis en veel kokosmelk. Leer hoe je bakbanaan het beste kunt bereiden en ontdek het recept van een verrassende salsa die de vis zo’n typische smaak geeft. Dit alles met een lekker reggae deuntje op de achtergrond.

Welke optie wil je aanvragen?

Caribisch relax momentje
Caribische kookworkshop
x

Verstuur je reisplan