Costa rica reis Caribische kust

Caribisch relaxmomentje

Costa Rica-strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Puerto Viejo / Cahuita
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: snorkelen en natuurwandeling met gids
Reissom: vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen

✓ Costa Ricaans strand met een typisch Caribisch 'laid back rastasfeer'
✓ Regenwoud komt tot aan de kust
✓ Relaxen, snorkelen en wandelen in de natuur
✓ Een Caribische kookworkshop is optioneel bij te boeken

Overnachten: 2 nachten in een bungalow vlakbij het strand
Excursie: natuurwandeling met gids en gelegenheid om te snorkelen in Cahuita National Park
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
Overig: snorkelmateriaal
  • autohuur of bus

  • entree Cahuita National Park (ca. US$ 5,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 Costa Rica strand – Puerto Viejo/Cahuita, aankomst

Als je eerst de bouwsteen Naar het schildpadstrand doet, dan word je na twee uur varen in Guapiles afgezet, waar je de huurauto in ontvangst neemt. Bij vertrek uit San José volg je een tweebaansweg die door het Braullio Carillo park loopt. Omhoog en mistig; je rijdt tussen groene muren van dichte begroeiing. Na Guapiles, vlak voor de kust, buig je af. Het landschap wordt vlakker, er is meer landbouw en de weg loopt langs de kust naar het zuiden.

Aan de Caribische kust vind je reggaekleuren, reggaemuziek, rasta’s, en een laidback sfeertje wat je nergens anders in Costa Rica vindt. In de weekenden komen Costa Ricaanse families hier picknicken. Cahuita en Puerto Viejo zijn de bekendste plaatsen vlak bij het nationale park aan zee met de mooiste stranden. Cahuita bestaat uit een hoofdstraat met wat barretjes, restaurants en kleine hotels en is daarmee veel kleiner dan Puerto Viejo (met pinautomaat, supermarkt en tankstation). Wij vonden het juist leuk om in Cahuita te slapen vanwege de knusse sfeer.

Je slaapt in een houten bungalow met bamboeramen, op een paar minuten van het strand. Is de zee te wild, neem dan alvast een duik in het zwembad. (Dagafstand: vanaf Tortuguero twee uur varen en drie uur rijden, vanaf San José vijf uur rijden.)

Manzanilla strand voorbij Puerto Viejo Costa RicaDag 2 Cahuita National Park

Na de eerste nacht wacht je een goed ontbijtbuffet met lekkere Costa Ricaanse koffie. Hierna ga je samen met een gids al snorkelend de onderwaterwereld verkennen (snorkelmateriaal is inbegrepen). Na dit avontuur wandel je samen naar de parkingang van het Cahuita National Park. Omdat in de loop van de ochtend de wind aantrekt en de golven sterker worden, ga je eerst snorkelen en daarna pas het park in. Terwijl je de trail door het park volgt, weet je gids overal vogels, slangen en apen te spotten met behulp van een telelens. Tijdens de wandeling zagen wij daarnaast een wasbeer en hoorden we de brulapen.

’s Middags is ter eigen invulling. We raden aan om naar Playa Manzanilla voorbij Puerto Viejo te rijden. Na een korte wandeling kom je bij een rots met uitzicht over de omliggende stranden. Het water is hier over het algemeen rustiger, dus neem badkleding mee. De verse vis met Caribische salsa was voor ons de perfecte afsluiting van de middag. Hangend aan een van de straatbarretjes, terwijl de maan het strand verlicht, begrijp je opeens de typische laidback rastasfeer.

De caribische sfeerDag 3 Cahuita, vertrek

Na het ontbijt bij je Costa Rica-strandbestemming rijd je terug richting het noorden. Het is leuk om een nacht te slapen op het platteland van Costa Rica in Sarapiqui. Hier kun je ook gaan raften of neem je een kijkje op de ananasplantages. Heb je iets minder de tijd, rijd dan direct door naar La Fortuna en de Arenalvulkaan (dagafstand naar Sarapiqui circa drie uur, naar Fortuna circa vijf uur rijden). Wil je liever niet autorijden, dan kunnen we het vervoer per bus regelen.

Wil je je dagen aan de Caribische kust verlengen, kies dan voor de bouwsteen Panama Island hangout, waarbij je de oversteek maakt naar Panama en verder kunt ontspannen in tropische sferen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Caribische kookworkshop

Reissom: € 62,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: kookworkshop inclusief maaltijd

Als je aan Costa Rica denkt, denk je niet direct aan een overheerlijke keuken. Echter werden wij verrast aan de Caribische kust, want daar vind je wel degelijk smaakvolle gerechten met veel tropisch fruit, vis en veel kokosmelk. Leer hoe je bakbanaan het beste kunt bereiden en ontdek het recept van een verrassende salsa die de vis zo’n typische smaak geeft. Dit alles met een lekker reggaedeuntje op de achtergrond.

Welke optie wil je aanvragen?

Caribisch relaxmomentje
Caribische kookworkshop
x

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen