Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Caribisch relax momentje

   Costa Rica strand

   Caribisch relax momentje
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Puerto Viejo / Cahuita
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 185,- p.p. bij 2 personen

   Aan de Caribische kust vind je reggae kleuren, reggae muziek en rasta’s, een laidback sfeertje wat je nergens anders in Costa Rica vindt. Vooral omdat het hier meer regent wordt deze kust minder bezocht dan de Pacifische kant. Dat heeft zo zijn voordelen; lange, lege wat ruige stranden en in de weekenden vooral lokale families picknickend en spelend op het strand. Je komt hier voor het relaxte sfeertje niet om te bakken op het strand.

   Cahuita en Puerto Viejo zijn de meest bekende plaatsen vlakbij het nationale park aan zee en de mooiste stranden. Cahuita bestaat uit een hoofdstraat met wat barretjes, restaurants en kleine hotels en is daarmee veel kleiner dan Puerto Viejo. Hier vind je een ruimere keus aan eetgelegenheden, een tankstation en een grote supermarkt. Wij vonden juist Cahuita leuk om te slapen vanwege de knusse sfeer. Je verblijft dan ook in een bijpassend, klein hotel vlakbij het strand. Je maakt een natuurwandeling met gids in het park waar je vervolgens snorkelt bij de riffen. De laatste avond is voor de reggae. Hangend aan één van de straatbarretjes terwijl de maan het strand verlicht, begrijp je opeens de typische “laid-back-rasta-sfeer''.

   Overnachten: 2 nachten in een bungalow vlakbij het strand
   Excursie: natuurwandeling met gids en gelegenheid om te snorkelen in Cahuita National Park
   Transport: geen
   Maaltijden: 2x ontbijt
   Overig: snorkelmateriaal
   • autohuur of bus

   • entree Cahuita National Park (ca. US$ 5,- p.p.)

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Laidkarma sfeer Costa Rica strandDag 1 Costa Rica strand – Puerto Viejo/Cahuita, aankomst

   Als je eerst de bouwsteen Naar het schildpadstrand doet, dan word je na twee uur varen in Guapiles afgezet, waar je de huurauto in ontvangst neemt. Bij vertrek uit San José volg je een 2-baans asfaltweg die door het Braullio Carillo park loopt. Omhoog en mistig; je rijdt tussen groene muren van dichte begroeiing. Veel vrachtverkeer op deze vrij pokdalige weg tussen de hoofdstad en de havenstad Limon. Na Guapiles, vlak voor de kust, buig je af, het landschap wordt vlakker, er is meer landbouw en de weg loopt langs de kust naar het zuiden.

   In Cahuita slaap je in een houten bungalow met bamboe ramen op een paar minuten verwijderd van het strand. Is de zee te wild neem dan alvast een duik in het zwembad. (Dagafstand: vanaf Tortuguero 2 uur varen en 3 uur rijden, vanaf San Jose 5 uur rijden)

   Manzanilla strand voorbij Puerto Viejo Costa RicaDag 2 Cahuita National Park

   Na de eerste nacht wacht je een goed ontbijtbuffet met lekkere Costa Ricaanse koffie. Om 9.00 uur vertrek je samen met een gids vanuit Restaurant Edith in Cahuita naar de parkingang van het Cahuita national park. Snorkelmateriaal heeft hij al geregeld. Je volgt de trail door het park en snorkelt (als het weer het toestaat) tenslotte vanaf het strand. Tijdens de wandeling zagen wij een wasbeer en hoorden we de brulapen. Wanneer je gaat snorkelen is het niet toegestaan om zonnebrand te gebruiken, neem dus een wit t-shirt mee zodat je niet verbrand. Ze zijn hier erg actief met de bescherming van het rif, het is dan ook alleen toegestaan om met een gids te snorkelen.

   ’s Middags is ter eigen invulling. We raden aan om naar Playa Manzanilla, voorbij Puerto Viejo, te rijden. Na een korte wandeling kom je bij een rots met uitzicht over de omliggende stranden. Het water is hier over het algemeen rustiger dus neem badkleding mee. De verse vis met Caribische salsa bij restaurant Maxi was voor ons de perfecte afsluiting van de middag.

   De caribische sfeerDag 3 Cahuita, vertrek

   Na het ontbijt rijd je terug richting het noorden. Heb je langer dan 2,5 week de tijd dan is het leuk om een nacht te slapen op het platteland van Costa Rica, Sarapiqui. Hier ga je raften of neem je een kijkje op de ananasplantages. Heb je iets minder de tijd rijd dan direct door naar Fortuna en de Arenal vulkaan. (Dagafstand naar Sarapiqui ca 3 uur, naar Fortuna ca. 5 uur rijden) Wil je liever niet autorijden, dan kunnen we het vervoer per bus regelen.

   Wil je de dagen aan de Caribische kust verlengen, kies dan voor de bouwsteen Panama Island hangout, waarbij je de oversteek maakt naar Panama en verder kunt ontspannen in tropische sferen.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Caribische kookworkshop

   Reissom: € 73,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: kookworkshop inclusief maaltijd

   Als je aan Costa Rica denkt, denk je niet direct aan een overheerlijke keuken. Echter werden wij verrast aan de Caribische kust want daar vind je wel degelijk smaakvolle gerechten met veel tropisch fruit, vis en veel kokosmelk. Leer hoe je bakbanaan het beste kunt bereiden en ontdek het recept van een verrassende salsa die de vis zo’n typische smaak geeft. Dit alles met een lekker reggae deuntje op de achtergrond.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Caribisch relax momentje
   Caribische kookworkshop
   x