Rio Celeste Waterval Tenorio NP

Wandelen naar de waterval

Rio Celeste in het Tenorio Vulkaan Nationaal Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tenorio Vulkaan nationaal park
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 112,- p.p. bij 2 personen

Aan de voet van de Tenorio vulkaan ligt een nationaal park wat nog maar door weinig toeristen wordt bezocht. Juist daarom is het een bezoek zeker waard. Je loopt er over smalle paden langs de turquoise Rio Celeste rivier naar een waterval gelegen in de jungle.

Slapen doe je in een kleinschalig eco hotel bij Bijagua. Een klein Tico dorp waar je in een lokale soda een typisch Costaricaanse maaltijd eet na een mooie wandeling door het nationale park.

Overnachtingen: 2 nachten in een kleinschalig Eco hotel nabij Tenorio Vulcano National Park
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Autohuur of bus

  • Entreegelden natuurparken: Tenorio Vulcano National Park (ca. US$ 12)

  • Maaltijden naast ontbijt

  • Fooien

Tenorio National ParkDag 1 – Aankomst Bijagua / Tenorio Vulkaan Nationaal Park

Vandaag rijd je, vaak over onverharde wegen, naar het dorpje Bijagua. Vanaf La Fortuna, Monteverde en Cano Negro is het ongeveer 3 uur rijden dus je kunt rustig aan hobbelen. De uitzichten onderweg zijn mooi en bij helder weer zie je de Tenorio vulkaan boven het groene landschap uitsteken.

Je verblijft in het slaperige dorpje Bijagua aan de voet van de vulkaan. Je eco hotel ligt midden in de natuur en de kamers zijn knus ingericht.

 

Rio Celeste watervalDag 2 – Bezoek Tenorio Vulkaan Nationaal Park/Rio Celeste

Begin je dag met een lekker ontbijtje en stap dan in de auto. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar de ingang van het park waar je de entree (ca. US15) betaalt. Er zijn meerdere wandelroutes over goed onderhouden paden. In het park komen twee rivieren samen en door een natuurlijke chemische reactie ontstaat hier een heldere aquablauwe rivier, de Rio Celeste. Het hoogtepunt is de waterval die je al van ver hoort. Verder vind je in het park ook pruttelende poelen waar een nogal typische geur vanaf komt.

Dag 3 – Vertrek Tenorio Vulkaan National Park

Vandaag rijd je verder naar je volgende bestemming. Heb je nog niet genoeg actie gehad in vulkanisch gebied reis dan verder naar Rincon de la Vieja. Maar ben je toe aan ontspanning op het strand dan ligt het strand van Samara hier het dichtst bij in de buurt.

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Wandelen naar de helderblauwe waterval - Special Stay

Onze special stay accommodatie is niet alleen prachtig in het groen gelegen maar heeft ook uitzicht op de Tenorio vulkaan. Daarnaast is er een hottub zodat je spieren even lekker kunnen ontspannen na al het wandelen.

Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in comfortabel Eco hotel met uitzicht over de Tenorio vulkaan en met hottub, inclusief ontbijt

Welke optie wil je aanvragen?

Wandelen naar de waterval
Wandelen naar de helderblauwe waterval - Special Stay
x

Verstuur je reisplan