Dwalen door het oerbos

Corcovado nationaal park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Corcovado, midden op schiereiland Osa Peninsula
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: wandeling door Corcovado nationaal park met gids, entree park
Reissom: vanaf € 520,- p.p. bij 2 personen
Opmerking: In oktober in deze bouwsteen niet mogelijk, omdat de lodge gesloten is

✓ Bezoek aan Corcovado: een van de meest diverse regenwouden ter wereld
✓ Maak onder begeleiding van een gids een pittige hike door de jungle
✓ Inclusief entreekosten voor het nationale park
✓ Overnacht in een kleinschalige junglelodge midden in de natuur

Overnachten: 3 nachten in een authentieke lodge
Excursie: wandeling door Corcovado national park met gids, entree park
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
  • autohuur

  • optionele excursie: nachtwandeling in Corcovado national park (€ 30,- p.p.)

  • maaltijden en drankjes naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Dag 1 – Corcovado park, aankomst

Vandaag reis je verder naar het zuiden van Costa Rica. De lodge waar je slaapt ligt tussen La Palma en het Corcovado park en vlakbij de Guaymi gemeenschap; een perfecte locatie om het gebied te verkennen en de enorme diversiteit van het Corcovado park met eigen ogen te beleven. Met de inkomsten steunt de lodge-eigenaar de lokale bevolking op verschillende vlakken. Hij recyclet zoveel mogelijk en met zijn creativiteit levert dit een sfeervolle setting op. De gebruikte materialen voor meubels komen vaak uit de natuur. Je verblijft in een van de bungalows zonder ramen maar met horen zodat je de junglegeluiden extra goed kan horen. Ontspan deze middag in een hangmat en laat de ervaringen van de afgelopen dagen bezinken.

Voor ’s avonds raden we je aan om de nachtwandeling te maken, bij ons of de receptie te boeken (ca. €30 p.p.). Veel dieren ontwaken aan het begin van de avond en met een zaklamp in je hand, ga je op zoek naar de bekende kikkers en leguanen, maar ook naar oplichtende paddenstoelen.

Dag 2 – Corcovado, tocht door het park

Deze dag staat in het teken van het Corcovado park. Je gaat een paar uur wandelen dus trek je ingelopen wandelschoenen aan. Onderweg stop je voor een picknicklunch bij een waterval. Met je huurauto ga je richting de entree van het park, de gids rijdt vanaf de lodge met je mee en wijst de weg. Als het de dagen ervoor flink geregend heeft, dan is de weg niet toegankelijk met je eigen auto. Je kunt dan mee op de tractor. Neem je verrekijker, zonnebrand, muggenrepellent en je zwemkleding mee. In het regenseizoen (september/oktober) raden we af om naar Corcovado te gaan, aangezien de wegen ernaar toe soms onbegaanbaar worden. In het park ga je zelf op zoek naar een aantal van de 140 verschillende zoogdieren die hier leven, zoals wilde zwijnen, tapirs, poema’s, slingerapen, doodshoofdapen en kinkajous (sugar bears). Daarnaast hoor je zo vroeg in de ochtend overal het gezang van vogels; wij zagen onderweg naar het park al een paar rode jungle papegaaien én een toekan van dichtbij. Op de route volgden we de sporen van een jaguar, maar hem spotten is ons toch niet gelukt. Misschien ook maar beter…

Op een omgevallen boomstam zit je bij de kleine waterval voor je zelf meegebrachte lunch. Je kunt er even ontspannen voordat je weer terug gaat naar de lodge. De pure natuur en het uitzicht over mijlenver regenwoud, zijn het zweten en de muggenbulten die je waarschijnlijk zult oplopen, meer dan waard. Aan het einde van de middag kom je terug bij de lodge en kun je na een verfrissende douche nog lekker bijkomen op de veranda, voordat je aanschuift voor het diner in het restaurant. De lokale specialiteit is palmhart, een soort kruising tussen artisjok en bamboescheuten.

Dag 3 – Corcovado

Vandaag heb je vrij maar we raden aan niet de hele dag bij de lodge te blijven, zonde van je dagen in Corcovado park. De lodge organiseert tal van activiteiten die je ter plekke kunt boeken, mits het weer en de animo het toelaten. Ook kun je ervoor kiezen de lokale gemeenschap Guaymi te bezoeken en meer te leren over hun gebruiken. Ze gebruiken alles uit de natuur voor bijvoorbeeld medicijnen en kunst. Vlak voordat je terugkeert neem je nog een verfrissende duik in de natuurlijke bronnen. Als je ’s middags bij de lodge in de hangmat op de veranda ligt, komt een goed boek goed van pas.

op weg naar San Jose, quetzal spottenDag 4- Corcovado, vertrek

Vanochtend vertrek je na het ontbijt. Wanneer je direct terug wilt naar San Jose, kun je de auto inleveren in Puerto Jiménez (2 uur rijden vanaf de lodge) en met een binnenlandse vlucht in 50 minuten naar San José vliegen.

Als je met de auto verder reist naar San José, kun je onderweg in San Gerardo (Op zoek naar de magische quetzal) overnachten. Hier komt een van de meest bijzondere vogels ter wereld veel voor: de quetzal. Het is de beste plek in Costa Rica om ze te spotten en de kans is dan ook groot dat je er een ziet. Vanwege de afstand naar San José is dit bovendien een handig rustpunt om de rit te onderbreken.

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen