reizen Nicaragua Granada

Gloriedagen van Granada

Nicaragua Granada

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Granada
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 144,- p.p. bij 2 personen

Om je Costa Rica reis helemaal compleet te maken, is een uitbreiding naar het cultuurrijke buurland Nicaragua een aanrader. Granada ligt aan het meer van Nicaragua en is in 1524 door de Spanjaarden gesticht. Hiermee is het de oudste koloniale stad van Latijns-Amerika. Met historische gebouwen en sfeervolle straatjes is het een 'must' in je individuele rondreis wanneer je deze cultuur in Costa Rica gemist hebt. Het centrale plein is het kloppend hart van de stad: ideaal om tussen de locals op een bankje te zitten. Kijk om je heen en laat Granada op je inwerken, je waant je al snel in een heel andere wereld. De lokale gids die we voor je regelen laat je tijdens een stadswandeling te voet en te paard de highlights van 'zijn' stad zien.

Niet alleen de stad, maar ook de omgeving vinden wij indrukwekkend met slapende vulkanen om te trotseren en de "magische" Pueblos Blancos. Heb je nog een extra dag over in je Costa Rica rondreis? Dan vinden wij het een aanrader om die in Granada door te brengen om zo wat meer van de omgeving te zien.

Overnachten: 2 nachten in een koloniaal familiehotel
Excursie: stadswandeling door Granada met gids
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Transfers naar en van Granada

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Nicaragua Granada dansDag 1 – Liberia – Granada

De meeste reizigers komen vanuit Costa Rica en dan regelen wij het transport naar Granada. Aan de Nicaraguaanse kant word je opgewacht en helpt de chauffeur je eventueel met wat grensformaliteiten. Met een nieuwe stempel in je paspoort reis je met een privétransfer door naar Granada. Rijdend door Nicaragua passeer je onderweg de actieve, puffende vulkaan Masaya en de slapende, groene vulkaan Mombacho.

Vanaf de grens is het nog zo’n twee uur rijden naar het gerestaureerde centrum van Granada met haar vrolijk gekleurde huizen, kerken en enkele musea. Je overnacht in een koloniaal familiehotel met klein zwembad vlakbij het Parque Central. Hier wordt ’s avonds vaak live muziek gespeeld en met name op vrijdagavond zitten de terrassen vol en is de sfeer uitbundig. Op zondag keert de rust terug in de stad. Vaak zijn er in Granada culturele festivals, workshops en tentoonstellingen.

Nicaragua reisDag 2 – Granada, Stadstour met gids

Deze morgen word je, afhankelijk van hoe gezellig het gisteren op het centrale plein was, uitgerust wakker. Na het ontbijt word je door een Engelstalige gids opgehaald die met enthousiaste verhalen in twee uur tijd Granada’s geschiedenis laat herleven. Je wordt opgehaald met paard en wagen voor een rondje door de stad en de rest van de tour leg je te voet af.

Bijzonder vonden wij de San Francisco kerk en het bijbehorende klooster waar nu een museum is gevestigd met Colombiaanse kunst. Vervolgens beklim je de klokkentoren van de Merced kerk (tenzij er een mis aan de gang is, dan beklim je een andere toren). Bovenop kijk je uit over de kleurrijke stad. Hoeveel kerken kun jij tellen? In de verte zie je het Nicaragua meer en de groene Mombacho vulkaan die je met een extra dag in Granada kunt beklimmen. Wij bleven foto’s maken… Na het La Polvora fort eindigt de stadstour in het oudste deel van Granada met de Xalteva kerk en de oude stadsmuren.

Nicaragua rondreis: GranadaDag 3 – Granada, vertrek

Vandaag eindigt de bouwsteen alweer. Heb je de tijd, blijf dan langer in Granada. Hieronder vind je onze suggesties om je extra dag(en) te besteden.

Mombacho vulkaan:

Tijdens de stadstour zag je deze slapende vulkaan al. De hellingen zijn groen en tropisch en om bovenop te komen trotseer je hellingen van 40%. Eenmaal bovenop zie je Granada, het meer van Nicaragua en andere vulkanen in de verte. De vulkaantop ligt vaak in de wolken, bekijk daarom ter plaatse of je deze halve daghike wilt maken.

Pueblos Blancos:

Dichtbij Granada vind je ook de Pueblos Blancos (witte dorpen). Deze naam komt van de witte magie die hier werd beoefend. Leuk en interessant om samen met een gids de lokale bevolking te ontmoeten.

Vervolgens kun je vanuit Granada veel kanten op. Reis terug naar Costa Rica om je reis door natuurparken en langs stranden te vervolgen. Wil je verder door Nicaragua reizen, dan zijn León (De koloniale charme van León) en het eiland Ometepe (Ontdek het pure Ometepe) leuke opties. Ook kun je lekker relaxt afsluiten op het strand van San Juan del Sur of de Corn Islands.

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen