Kratermeer en gloeiende lava

Laguna de Apoyo en Masaya

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Laguna de Apoyo
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen

Deze bouwsteen combineert ontspanning aan het Laguna de Apoyo met een excursie naar de actieve vulkaan Masaya. Je slaapt twee nachten in een sfeervolle lodge op loopafstand van het kratermeer. Overdag luier je in de ligstoelen aan het kratermeer en aan het einde van de middag bezoek je samen met de gids de nabij gelegen actieve vulkaan Masaya. Vulkanen vinden we sowieso indrukwekkend maar dat je daadwerkelijk de rood-oranje lava ziet kolken, dat maakt een bezoek aan de Masaya vulkaan extra bijzonder. We plannen dit bezoek aan het einde van de middag in, zodat het schouwspel extra goed te zien is als het donker wordt.

Overnachtingen: Overnachtingen in een sfeervol hotel
Excursie: Halve dagtour met Engelssprekende gids naar de actieve Masaya vulkaan, inclusief entree voor het nationale park (?)
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Privé transfer

  • Overige maaltijden naast het ontbijt

Uitzichtpunt Catarina met op de achtergrond Laguna de Apoyo

Dag 1 – Naar Laguna de Apoyo / Masaya

Laguna de Apoyo is een centraal gelegen plek, waardoor er veel dagjesmensen vanuit Granada een bezoek brengen aan deze plaats. Zonde vinden wij, want het is een heerlijke plek om ook te overnachten en even lekker tot rust te komen. Rondom het meer liggen kleinschalige hotels en het is dan ook een plek die nog niet erg ontdekt is.

Je logeert de komende nachten in een kleinschalige lodge met slechts een paar bungalows. Je kamer is eenvoudig, maar met smaak ingericht. In de tuin of op het terras kom je even bij met een koud drankje in je hand. Vanuit de lodge loop je zo over het kiezelstrand het verkoelende zoetwatermeer in. Het is één van de schoonste meren van Nicaragua en een fijne afwisseling met het zoute zeewater. Geniet van het zicht op de vulkaan terwijl je aan het badderen bent en zie de zon achter de bergen wegzakken…

Dag 2 – Relaxen bij Laguna de Apoyo en bezoek aan Masaya vulkaan

’s Morgens word je door de zon en het geluid van de vogels (of soms een voorbij trekkende apenfamilie) gewekt en schuif je aan voor het ontbijt. Je kunt rustig opstarten en met een goed boek genieten van de zon en het uitzicht. Wil je iets actiefs doen, dan kun je kajakken op het meer of de onderwaterwereld verkennen met je snorkel- of duikuitrusting. Wandelaars genieten van de planten en dieren rondom het meer.

 

 

 

Aan het einde van de middag word je door de gids opgehaald en naar de Masaya vulkaan gebracht. Houd er rekening mee dat er veel toeristen afkomen op het borrelende lava van de Masaya vulkaan. Hierdoor kan het drukker zijn en duurt het even voordat je met een minibusje tot aan de kraterrand komt. Je ziet naast een weids uitzicht de rook al uit de krater komen. Tuur over de rand diep de krater in, daar zie je tussen de rook door de gloeiend hete lava kolken. Zodra de zon ondergaat, zie je de lava kleuren steeds helderder worden, wij genoten van dit spectaculaire zicht.

Houd er rekening mee dat je een actieve vulkaan gaat bezoeken. Mochten de autoriteiten besluiten dat het te gevaarlijk is om de vulkaan te bezoeken omdat deze te actief raakt, dan wordt het park gesloten. In dat geval biedt onze lokale vertegenwoordiger een alternatieve uitstap aan of krijg je de gemaakte kosten voor de entree van het park van ons terug.

Dag 3 – Laguna de Apoyo, vertrek

Kijk terug op een ontspannen verblijf aan het meer en een bijzondere avond bij de vulkaan. Na een tropisch ontbijt check je uit bij de receptie en eindigt deze bouwsteen. Reis verder naar de kust naar San Juan del Sur of breng een bezoek aan het koloniale Granada of León. Ook kun je vanaf hier verder reizen naar de grens met Costa Rica. Laat ons weten wat je plannen zijn en wij puzzelen graag met je mee.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Kratermeer en gloeiende lava - comfort hotel

Reissom: € 238,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in comforthotel aan de rand van de lagune met ontbijt en excursie naar de Masaya vulkaan

Bij deze variant logeer je in ons comfortverblijf, ook direct aan Lagune de Apoyo gelegen. Geniet van het uitzicht over het meer terwijl je uitrust in je hangmat. Dit verblijf is smaakvol en gemoedelijk ingericht en net wat comfortabeler dan de standaard accommodatie in deze bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Kratermeer en gloeiende lava
Kratermeer en gloeiende lava - comfort hotel
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan