panama rondreis hangmat

Panama Island Hangout

Eilandengroep Bocas del Toro

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bocas del Toro
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: vrije tijd om te ontspannen
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

✔ Bocas del Toro, een Caribische eilandengroep met een relaxte sfeer
✔ Helder snorkel- en duikwater
✔ Kans is groot dat je hier dolfijnen spot

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig hotel op het hoofdeiland Colon
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt
  • transfer bij aankomst en vertrek

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Bocas del Toro havenDag 1 – Bocas del Toro, aankomst

Veel reizigers komen vanuit Puerto Viejo.  Zowel vanuit hier als vanuit andere plaatsen als Boquete of Panama Stad kunnen we het transport voor je regelen. Vanuit Costa Rica word je ’s ochtends opgehaald door onze lokale agent. Samen vertrek je per minibus naar de grens met Panama, een half uur rijden langs de bananenplantages. De brug tussen de twee landen ga je te voet over en vervolgens rijd je door tot de haven van Almirante. Hier stap je op een watertaxi die je in een klein half uur naar het hoofdeiland van Bocas del Toro brengt. Je installeert je in een eenvoudig hotel in het levendige centrum. Verwacht geen luxe resorts en straten vol met souvenirshops. Wel lokale kroegjes, pastelkleurige houten huizen op palen en een relaxte bevolking. Dit is een prima uitvalsbasis om te ontspannen en de eilandengroep te verkennen.

In het centrum zijn tal van excursiebedrijfjes en uitgaansgelegenheden en je kunt er watersportmaterialen huren. ’s Avonds aanschouw je het dorpsleven vanaf het balkon van één van de vele restaurants met een vers gebakken visje en een Panamees biertje in de hand en luister je naar live muziek. Je valt in slaap met Caribische muziekklanken vanuit de dichtstbijzijnde bar op de achtergrond (vooral op vrijdag).

Panama rondreis: Isla ColonDag 2-3 – Bocas del Tor0, verblijf

In de tropen word je activiteit van de dag mede bepaald door de weersomstandigheden. Bij lekker weer is het een aanrader om een eilandtour te maken per boot. Deze brengt je langs verschillende hoogtepunten. Met een beetje geluk zie je dolfijnen spelen, zeker in de buurt van Dolphins Bay. Als de kapitein er een paar ziet, vaart hij er rondjes omheen waardoor golven ontstaan. De dolfijnen zijn er dol op en volgen de boot. Tijdens de boottocht ga je ook naar een prachtig strand waar je lekker kunt zwemmen.

Bij Coral Key is het juist weer goed snorkelen met mooi koraal en prachtig gekleurde vissen. Tot slot stop je vaak nog om luiaards te spotten die net boven het water hangen. Deze tours worden overal op straat aangeboden en regel je gemakkelijk zelf.

Eenmaal terug aan land zie je buiten op straat de vrouwen flaneren met enorme krulspelden in het haar, vooral tegen het weekeinde. Neem plaats op een bankje, bestel een drankje en zie hoe het leven op Bocas del Toro aan je voorbij sukkelt.

Panama rondreis: Bocas del ToroDag 4 – Bocas del Toro, vertrek

Vanaf Bocas del Toro reis je vanochtend terug naar het vaste land bij Almirante of door naar Costa Rica. Wil je het achtste wereldwonder zien (het Panama Kanaal), kijk dan bij onze bouwsteen Verrast door Panama Stad. Of kies voor onze koffiebouwsteen die je met een privé-transfer kunt bereiken.

Bekijk onze Costa Rica reisblog voor een inspirerend filmpje over Bocas del Toro.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Panama Island Hangout - comfort verblijf met zwembad

Wil je net even wat meer comfort en een zwembad aan zee, kies dan voor onze comfort optie op hetzelfde hoofdeiland. Je zit dan wat verder van het centrum af.

Reissom: € 251,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in een comforthotel met zwembad, inclusief ontbijt

 

Panama Island Hangout - special stay verblijf waterbungalow

Een andere mogelijkheid is overnachten in een waterbungalow. Je verblijft hier niet op het hoofdeiland, maar op Isla Bastimentos.

Reissom: € 438,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in een waterbungalow, inclusief ontbijt

 

Welke optie wil je aanvragen?

Panama Island Hangout
Panama Island Hangout - comfort verblijf met zwembad
Panama Island Hangout - special stay verblijf waterbungalow
x

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen