Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Panama Island Hangout

   Bocas del Toro

   Panama Island Hangout
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Bocas del Toro
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 173,- p.p. bij 2 personen

   Bocas del Toro, een groene, Caribische eilandengroep vlakbij de grens met Costa Rica, ligt in helder en warm snorkelwater. Met zijn donkere, relaxte bevolking heeft Bocas ook iets gemoedelijks. Verwacht geen luxe resorts en straten vol met souvenirshops. Wel lokale kroegjes, kraampjes en pastelkleurige houten huizen op palen.

   Per watertaxi vaar je vanaf het vasteland naar het hoofdeiland Isla Colon waar je verblijft in een eenvoudig hotelletje dichtbij de bars en restaurants. Vanuit hier ga je de komende dagen de mangrove eilandengroep verkennen of gewoon heerlijk ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld per huurfiets naar een van de stranden, snorkelen of per boot naar de dolfijnenbaai of andere eilandjes.

   Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig hotel op het hoofdeiland Colon
   Excursie: geen
   Transport: geen
   Maaltijden: 3x ontbijt
   • transfer bij aankomst en vertrek

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Bocas del Toro havenDag 1 – Puerto Viejo – Bocas del Toro

   De meeste reizigers komen vanuit Puerto Viejo.  Zowel vanuit hier als vanuit andere plaatsen kunnen we het transport voor je regelen. Vanuit Puerto Viejo kunnen we regelen dat je ’s ochtends opgehaald wordt door onze lokale agent. Samen vertrek je per minibus naar de grens met Panama, een half uur rijden langs de bananenplantages. De brug tussen de twee landen ga je te voet over en vervolgens rijd je door tot de haven van Almirantes. Hier stap je op een snel taxi-achtig bootje die je in zo’n 20 minuten naar het hoofdeiland Colon brengt. Je installeert je in een eenvoudig hotel vlak achter de kust. Dit is een prima uitvalsbasis om te ontspannen en de eilandengroep te verkennen.

   Het toerisme komt er steeds meer op gang en je hebt er steeds meer souvenirshops en uitgaansgelegenheden en je kunt er watersportmaterialen huren. ’s Avonds kun je het dorpsleven aanschouwen vanaf het balkon van één van de vele restaurantjes met een Panamees biertje in de hand. ’s Avonds val je in slaap met Caribische muziekklanken vanuit de dichtstbijzijnde bar.

   Panama rondreis: Isla ColonDag 2-3 – Bocas, verblijf

   In de tropen word je activiteit van de dag mede bepaald door de weersomstandigheden. Bij lekker weer is het een aanrader om een boottocht te maken (ter plaatse makkelijk te boeken) naar een van de verlaten zustereilanden. Met een beetje geluk zie je dolfijnen spelen, zeker in de buurt van Dolphins Bay. Als de kapitein er een paar ziet, vaart hij er rondjes omheen waardoor golven ontstaan. De dolfijnen zijn er dol op en volgen de boot. Tijdens de boottocht ga je ook naar Red Frog Beach, een strand waar tal van kleine, rode kikkertjes leven die rustig op je hand blijven zitten als je met je andere hand voor hun oogjes heen en weer gaat. Bij Red Frog Beach kun je ook goed zwemmen.

   Bij Coral Key is het juist weer goed snorkelen met mooi koraal en prachtig gekleurde vissen. Het is wel een beetje raar om vervolgens in een lokaal eettentje, een vers visje voor de lunch te bestellen. In het dorp, buiten op straat, lopen de vrouwen te flaneren met enorme krulspelden in het haar, vooral tegen het weekeinde. Neem plaats op een bankje, bestel een drankje en zie hoe het leven op Bocas del Toro aan je voorbij sukkelt.

   Panama rondreis: Bocas del ToroDag 4 – Bocas – Puerto Viejo of San José, vertrek

   Vanaf Bocas del Toro reis je vanochtend terug naar het vaste land bij Almirantes; wij werden onderweg vergezeld door de dolfijnen.

   Wil je ook het vaste land van Panama in én het achtste wereldwonder zien (het Panama Kanaal), kijk dan bij onze bouwsteen Verrast door Panama Stad. Of kies voor onze koffiebouwsteen die je met een privé-transfer kunt bereiken.

    

   Bekijk onze Costa Rica reisblog voor een inspirerend filmpje over Bocas del Toro.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Panama Island Hangout - verblijf met zwembad

   Wil je net even wat meer comfort en een zwembad aan zee, kies dan voor onze comfort optie op hetzelfde hoofdeiland.

   Reissom: € 247,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 3 nachten in een comforthotel met zwembad, inclusief ontbijt

   Welke optie wil je aanvragen?

   Panama Island Hangout
   Panama Island Hangout - verblijf met zwembad
   x