Panama rondreis: panama kanaal

Verrast door Panamastad

Panama City

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Panama City's oude stad en het Panamakanaal
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 244,- p.p. bij 2 personen

Als tussenstop met KLM op weg naar Costa Rica, als begin van je combireis of juist als laatste stop. Panama City is veelzijdig en een stad van uitersten: tussen jungle en wolkenkrabbers struin je door het kleurrijke koloniale Casco Viejo met oude kerken, pleintjes en smalle straatjes, waar de salsamuziek uit de ramen van de vele multiculturele restaurantjes klinkt. Met een Engels sprekende gids bezoek je het beroemde Panamakanaal en als je geluk hebt, zie je een enorm vracht- of cruiseschip door de smalle sluizen manoeuvreren. Ook laat hij je de andere delen van de stad zien die de moeite waard zijn zoals de koloniale wijk.

Je verblijft twee nachten in een bed en breakfast, gelegen op het hoogste punt van Panama stad. Je bent met de taxi binnen 15 minuten in de oude stad, maar toch zit je midden in de natuur. Geen stadslawaai hier, maar overal hoor je vogels fluiten. Vanaf je balkon kun je proberen apen, luiaards, goudhazen en toekans te spotten.

Overnachten: 2 nachten in een centraal gelegen stadshotel
Excursie: excursie naar het Panamakanaal en Casco Viejo
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie in Panama stad
Maaltijden: 2x ontbijt
  • transfer bij vertrek

  • entree Panamakanaal

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Reizen Panama City - Cerro AnconDag 1 – Panama stad, aankomst

Bij aankomst in Panama City word je opgewacht door een medewerker van onze plaatselijke partner. Hij/zij heeft een bordje met je naam erop en spreekt wat woorden Engels. Als je wilt, kun je op de luchthaven meteen wat geld wisselen. Je kunt overal met US$ betalen. Dan word je rechtstreeks naar je rustig gelegen bed & breakfast gebracht. Je verblijft tijdens je reis twee nachten in Panama City en hebt de tijd om bij te komen van de lange vlucht, te wennen aan het klimaat en wat van de stad bezichtigen. De stad ligt vlak achter heuvelachtig binnenland en eindigt bij de Pacifische stranden, overschaduwd door palmbomen.

Panama reis - Historische centrumDag 2 – Panama City, verblijf

Na het ontbijt ga je de stad verkennen. Een gids/chauffeur neemt je mee naar de historische wijk Casco Viejo in het centrum. Hier loop je rustig rond tussen gerestaureerde koloniale gebouwen, kerken, pleinen, monumenten en musea. Een leuke manier om wat meer te weten te komen over het leven hier.

Wanneer je in Panama City bent, mag je het ‘achtste wereldwonder’ niet overslaan. Tussen de Pacifische en Atlantische oceaan lag vroeger een meer. Tussen de twee oceanen bestaat een hoogteverschil van 16,5 meter. Dit verschil wordt overbrugd door de schepen vanuit de oceaan omhoog te ’tillen’. Dan varen ze zo’n 55 km over het voormalige meer en dan worden ze weer terug naar zeeniveau ‘gezonken’, een enorm project. Als je geluk hebt, zie je een groot cruise- of vrachtschip door de Miraflores sluizen van het kanaal varen; een spectaculair gezicht hoe zo’n enorm schip het verschil in hoogte tussen de twee oceanen moet overbruggen.

Panama Stad - PanamakanaalDag 3 – Panama City, vertrek

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt je reis op verschillende manieren voortzetten:

Je kunt in Caribische sferen luieren op de Panamese Bocas archipel of koffie gaan maken (en proeven) in het binnenland van Panama. Is dit het einde van je reis, dan kun je vanaf Panama City met een direct vlucht terug vliegen naar Nederland.

Over junglerivier naar Embrera indianenVerlengen?

Heb je nog vakantiedagen over, dan is het leuk om je verblijf in Panama City te verlengen, omdat er zoveel te doen is.

Je kunt bijvoorbeeld kennis maken met de Embera indianen in het nationale park Chagres. Panama kent een aantal traditionele stammen, waaronder de Embera stam. In een uitgeholde kano maak je een prachtige tocht over de junglerivier naar het Embera dorp. Onderweg hoor je apen en toekans en misschien spot je zelfs een luiaard. De bewoners leven heel traditioneel en je merkt al snel hoe gastvrij ze zijn. Vol trots vertellen ze je meer over hun cultuur en hun dagelijkse leven: hoe zij gewassen verbouwen en mandjes weven. Tijdens een korte jungletocht leer je hoe ze planten gebruiken voor medicinale doeleinden.

Verstuur je reisplan