Bouw je eigen Costa Rica-reis

En combineer met Nicaragua en/of Panama

Of je nu schildpadden eieren wilt zien leggen op het strand, over boomtoppen wilt zoeven of je eigen ananassen wilt plukken, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Wil je ook nog naar Nicaragua of Panama? Dat kan! Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Costa Rica-rondreizen. Kijken welke bouwstenen waar liggen? Bekijk dan onze regio-kaarten.  Bel of mail ons: wij, Costa Rica-fans Kiki en Kim helpen je graag op weg.

Kies een regio

1 Costa Rica-bouwstenen

Costa Rica-reizen

Costa Rica is een natuurwalhalla. Hier wisselt oerwoud zich af met vulkanen en tropische stranden. In je huurauto rijd je van nevelwoud langs zwavelmeer en waterval naar mangrovebos. Onderweg spot je kaaimannen, dolfijnen, luiaards en schildpadden – en dat is nog maar het tipje van de sluier. Zoef over boomtoppen, wandel door de jungle en relax aan een tropisch strand.

2 Nicaragua-bouwstenen

Nicaragua-reizen

Wil je ook nog wat cultuursnuiven? Steek tijdens je Costa Rica-reis dan de grens met Nicaragua over en geniet van kleurrijke steden vol koloniale gebouwen. Zoek een plek op een van de vele pleintjes en blend in met de lokale bevolking. Ook hier vind je vulkanen en meren, zoals Ometepe, het grootste zoetwatereiland ter wereld. Ga fietsen, vulkaanbeklimmen of met de voeten omhoog op het strand. Reis rond met een shuttle of lijnbus, of start je reis in Managua.

3 Panama-bouwstenen

Panama-reizen

Wie Panama zegt, zegt het Panamakanaal. Het is de highlight van het land en zeker een bezoekje waard, maar vergis je niet: er valt nog veel meer te ontdekken. Maal je eigen koffie op een koffieplantage, duik onder water en ondek het kleurrijke koraal en maak kennis met de indianen. Binnenlandse vluchten brengen je in no time naar deze nog onontdekte bestemming, waar je weinig andere reizigers tegen het lijf zult lopen.