Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Costa Rica: nevelwouden, vulkanen en wilde dieren

   Bouwstenen in Costa Rica

   Wil je wakker worden met geluiden uit de jungle of schildpadden spotten? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar, desgewenst in combinatie met Nicaragua en/of Panama. Vind je het lastig om te kiezen tussen de verschillende parken, kijk dan ook eens op onze nationaleparken-pagina. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Costa Rica-rondreizenBel of mail ons: wij, Costa Rica-specialisten Maartje, Maaike en Kim helpen je graag op weg.

   ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
    Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          Vervoer en excursies zijn geregeld

   Kies je favoriete Costa Rica bouwstenen
   Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
   Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

   Easy going San José

   Reisschema: San José
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 162,- p.p. bij 2 personen

   Bijna elke Costa Rica reis begint in de hoofdstad San José. Aan het eind van de middag of begin van de avond land je op de internationale luchthaven. Na zo’n lange vlucht vonden wij het fijn dat de transfer naar het hotel en de eerste twee nachten al geregeld zijn. 

   Een volle dag is precies genoeg om geld te wisselen, het compacte centrum te verkennen en voor tips en antwoord op je vragen bij onze lokale partner op bezoek te gaan.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Easy going San José
   Easy going San José - comfort hotel
   Ochtendexcursie: Póas Vulkaan
   San José - Nachtje voor vertrek
   x

   Voeg deze bouwsteen toe aan je Costa Rica reis!

   Naar het schildpadstrand

   Reisschema: Tortuguero National Park
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 398,- p.p. bij 2 personen

   Een plek die alleen te bereiken is per boot, dwars door ongerept regenwoud: welkom in Tortuguero, de plek die drie maanden per jaar een thuishaven biedt voor broedende schildpadden. Begin je reis hier rustig in een lodge, verscholen in het groen van de jungle. Wandelend door de achtertuin spot je kleine, rode kikkertjes en toekans. Maar als gids Ray je met een kano door de smalle junglekanalen loodst, word je pas echt ondergedompeld in een groene wereld vol vogels, apen én kaaimannen. Lees meer over de Tortuguero-bouwsteen.

   Caribisch relax momentje

   Reisschema: Puerto Viejo / Cahuita
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 185,- p.p. bij 2 personen

   Een heel ander sfeertje voor wie de Caribische kust wil zien. Vooral omdat het meer regent, wordt deze kust minder bezocht dan de Pacifische. Maar dat heeft zo zijn voordelen: lange, lege, wat ruige stranden waar het regenwoud tot aan de kust komt en er hangt een typisch Caribbean sfeertje. 

   Vanuit de plaatsjes Puerto Viejo of Cahuita maak je een natuur wandeling met een gids in Cahuita national park, nadat je hebt gesnorkeld bij de riffen. De avonden zijn voor de reggae barretjes. Hangend aan een van de straatbarretjes, terwijl de maan het strand verlicht, krijg je vanzelf het typische ”laissez-faire-rasta-gevoel” aan het Costa Rica strand.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Caribisch relax momentje
   Caribische kookworkshop
   x

   Pitstop in ananasveld

   Reisschema: Sarapiqui
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 110,- p.p. bij 2 personen

   Puerto Viejo de Sarapiqui: het is een exotische naam voor een langgerekt dorpje, maar je vindt hier dan ook exotisch fruit. Ananassen, welteverstaan! Ga op bezoek bij Don Rodolfo’s ananasplantage en proef ananas zoals je nog nooit geproefd hebt. Don neemt je mee op een smaakvolle rondleiding en je zult zien dat zijn trots en enthousiasme werkelijk van hem af spat. Vang je eigen tilapia voor de lunch en slaap tussen het groen, voordat je doorreist naar de Arenalvulkaan. Ook is Sarapiqui een uitstekende plek om te gaan raften. Lees meer over de Sarapiqui-bouwsteen.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Pitstop in ananasveld
   Pitstop in ananasveld - haciënda verblijf
   Ochtendexcursie: raften
   x

   Mi casa es tu casa

   Reisschema: Santa Rosa de Pocosol
   Reisduur: 2 dagen/1 nacht
   Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

   Lokale ontmoetingen blijven vaak het langste bij na een reis. Hoewel Costa Rica vooral bekend is als natuurbestemming vinden wij het juist de moeite waard om een nachtje te verblijven bij de gastvrije Ticos. Vanwege de gunstige locatie, gemakkelijk toe te voegen aan je reis.

   Je logeert bij een familie in de Juanilama gemeenschap, die hun huis en haard voor je openstelt. Je wandelt naar een waterval in de omgeving of plukt bananen en kookt je eigen maaltijd met versgeplukte ingrediënten uit de tuin.
   verder lezen

   Badderen bij de vulkaan

   Reisschema: La Fortuna
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 153,- p.p. bij 2 personen

   Het zien van een vulkaan mag eigenlijk niet ontbreken aan je Costa Rica reis. De Arenal vulkaan is de perfect gevormde vulkaan en je kunt er ook nog eens dichtbij komen. ’s Avonds regelen we een relax momentje in een van de hotsprings.

   Op eigen gelegenheid kun je naar het nationale park bij de vulkaan. Zo bepaal je zelf hoe actief je wilt zijn. Je slaapt op een rustig plekje net buiten het toeristische centrum van La Fortuna. Doordat er een limiet zit aan het aantal bezoekers van de hotsprings die wij regelen is het nooit te druk en ben jij vast verzekerd van een plaatsje.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Badderen bij de vulkaan
   Badderen bij de vulkaan - Special Stay
   Kayak excursie op het Arenal meer
   x

   Varen door vogelparadijs

   Reisschema: Caño Negro
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 127,- p.p. bij 2 personen
   Opmerking: beste reistijd van december tot april

   Deze Costa Rica bouwsteen is voor natuurliefhebbers die niet alleen naar de highlights, maar ook wat meer ‘off the beaten track’ willen gaan. Hier komen maar weinig toeristen. De meeste dagjesmensen uit La Fortuna komen niet naar het échte Caño Negro, maar een heel stuk ervoor. 

   De Caño Negro rivier trekt vogels aan uit heel Midden-Amerika. Deze kun je hier in alle rust bewonderen terwijl je tussen de kaaimannen door vaart. Gevaarlijk is het niet, het zijn onschuldige kleine rakkertjes. Voor niet-vogelaars is dit gebied vanwege de grote aantallen verschillende vogels de uitgelezen plek om te leren vogels spotten. Je verblijft in een lodge aan een weidse lagune.
   verder lezen

   Mysterieus nevelwoud

   Reisschema: Monteverde
   Reisduur: 3 dagen/2 nachten
   Reissom: € 153,- p.p. bij 2 personen

   Een nevelwoud klinkt mysterieus en dat is het ook. In het Monteverde national park zijn talloze soorten mossen, planten en bomen gehuld in een laag nevel. Je hoort vogels fluiten en onder het bladerdak ritselt er van alles. Zonder gids zijn de beesten echter bijna niet te zien. Daarom hebben wij de gids alvast voor je geregeld.  

   De wandeling maak je in de ochtend zodat je de rest van de dag nog genoeg tijd hebt om je eigen plan te trekken. Ga je ’s avonds op zoek naar kikkers of zoef je liever tussen de boomtoppen door tijdens een canopytour?
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Mysterieus nevelwoud
   Mysterieus nevelwoud - Special stay
   Middagexcursie: Canopy tour
   x

   Wandelen naar de waterval

   Reisschema: Tenorio Vulkaan nationaal park
   Reisduur: 3 dagen/2 nachten
   Reissom: € 128,- p.p. bij 2 personen

   Wandel je graag buiten het gebaande pad en kan je niet genoeg krijgen van het uitzicht op vulkanen? Ga dan naar het nationale park Tenorio. Hier loop je over smalle paden langs de turqoise Rio Celeste rivier aan de voet van de Tenorio vulkaan. Je beloning is een prachtige waterval verborgen in de jungle. 

   We regelen hier bewust geen excursie zodat je zelf je tijd kunt indelen. Wil je naast wandelen nog wat actiefs ondernemen dan kun je hier ook tuben, raften of paardrijden. 
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Wandelen naar de waterval
   Wandelen naar de helderblauwe waterval - Special Stay
   x

   Woudreuzen en zwavelmeren

   Reisschema: Rincon de la Vieja
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 109,- p.p. bij 2 personen
   Opmerking: Park op maandag gesloten

   Iets minder bekend dan de buurparken, maar zeker zo indrukwekkend, juist omdat het rustiger en wat minder toeristisch is: Rincon de la Vieja. Ook valt de enorme afwisseling op: je wandelt langs de wortels van enorme woudreuzen in de dichte jungle, je loopt langs riviertjes en ruikt vulkanische modderpoelen. 

   Je banjert door kapokbossen en kunt zwemmen in nog nauwelijks bezochte natuurlijke meertjes, kortom je hebt het gevoel dat je nog écht iets ontdekt.
   verder lezen

   Luieren aan het palmenstrand

   Reisschema: Samara, schiereiland Nicoya
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

   Een heerlijk dorpje om bij te komen van alle indrukken en even helemaal niets te moeten behalve zo nu en dan je handdoek uitkloppen. Langs de Pacifische kust van Costa Rica kun je je op talloze stranden te goed doen aan zon, zee en strand. In Samara vonden wij de meest ontspannen sfeer. 

   Je kunt er paardrijden over het strand, voetballen met locals op het pleintje of gaan ultralight vliegen. Met de auto ben je in een kwartier op de witte stranden van Buena Vista of Playa Carillo. Je accommodatie in Samara is sfeervol en betaalbaar. Er zijn slechts een aantal restaurants en bars, want heel erg toeristisch is het nog niet in Samara.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Luieren aan het palmenstrand
   Luieren aan het palmenstrand - comfortabeler verblijf
   Surfen in Samara
   Zee kayak en snorkel excursie
   x

   Natuurstrand en apenheuvel

   Reisschema: Manuel Antonio
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 138,- p.p. bij 2 personen
   Opmerking: Park op maandag gesloten

   Manuel Antonio is een plek waar je mooi zandstrand, een natuurpark aan zee en een comfortabel hotelverblijf aan de toeristische kustweg combineert. Bovendien ben je in 10 minuten in Quepos, een typisch, wat rommelig en sfeervol Costa Ricaans stadje. 

   Het is populair en veel reizigers sluiten hun reis hier af. Het is er gezellig en daardoor ook wat drukker. Loop je ’s ochtends langs het strand, dan waan je je weer helemaal in de natuur. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan bos dat tot aan het strand loopt. Je spot in de bomen apen, neusbeertjes en luiaarden terwijl de leguanen door het struikgewas en over het strand scharrelen. Het is het enige park waar je gelijk in zee kunt zwemmen en snorkelen.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Natuurstrand en apenheuvel
   Natuurstrand en apenheuvel - net even wat luxer afsluiten
   x

   Dolfijnen en baaien van het zuiden

   Reisschema: Tortuga, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 322,- p.p. bij 2 personen

   Met deze Costa Rica bouwsteen kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Vanwege de strategische locatie kun je een wandeltrip maken naar het bekende natuurpark Corcovado maar ook naar het surfdorp Dominical of het groene binnenland met watervallen in. 

   Voor dag één hebben wij al wel een dolfijnentrip ingepland in het marinepark Ballena waar je in het juiste seizoen ook kans hebt om walvissen te spotten. De nabije omgeving van de bed & breakfast met (natuurlijk) zwembad stelt niet zoveel voor; een doorgaande weg met enkele restaurants en lokale winkels. Is je budget toereikend en wil je graag naar Corcovado, kies dan voor onze bouwsteen ‘snorkelbaai ontmoet regenwoud’ waarbij je aan zee verblijft in Drake Bay vlakbij de parkingang waar de kans groot is om wild te spotten.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Dolfijnen en baaien van het zuiden
   Verlenging: dagtrip Corcovado National Park
   Verlenging: dagtrip naar Caño eiland
   x

   Snorkelbaai ontmoet regenwoud

   Reisschema: Corcovado en Isla del Caño
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 678,- p.p. bij 2 personen

   Dit is onze favoriete Corcovado bouwsteen. Je combineert het afgelegen en overweldigende Corcovado park met snorkelen bij een van de mooiste koraalriffen van Costa Rica. Ook de weg erheen is speciaal; per speedboot vaar je in anderhalf uur over de Rio Sierpe met mangrove-oevers. 

   De door ons geselecteerde lodge is eenvoudig maar de ligging aan zee en de gastvrijheid van de familie maken het comfortabel. Vanuit hier regelen we een Corcovado wandeling vanaf La Sirena, de beste ingang als je naast natuur ook wild wilt spotten. De volgende dag vaar je naar Isla del Caño waar je naar hartenlust kunt snorkelen. Zeesterren, schildpadden en kleine haaien zijn veel geziene gasten in dit Costa Rica regenwoud.
   verder lezen

   Dwalen door het oerbos

   Reisschema: Corcovado, midden op schiereiland Osa Peninsula
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 544,- p.p. bij 2 personen
   Opmerking: In oktober in deze bouwsteen niet mogelijk, omdat de lodge gesloten is

   Dit is de bouwsteen voor de échte natuur- en hikeliefhebbers. Corcovado National Park hoort volgens natuurexperts in de top 5 van meest diverse regenwouden ter wereld. Als niet-expert bezoek je het vooral vanwege de overweldigende natuur en het gevoel echt even weg te zijn van alles. 

   Je verblijft in een kleine gezellige jungle-lodge gemaakt van natuurlijke materialen. Om je heen hoor je de geluiden van vogels en apen en tijdens het diner hoor je op de achtergrond kwakende padden. Een pittige wandeling van zo’n 6 uur door Corcovado met picknicklunch, gids en de entree zitten inbegrepen, wel zo fijn want anders kom je het park niet in. De rest van de dag-en avondbestedingen regel je ter plekke bij de lodge; nachtwandelingen, vogelspottrips en kajaktochten.
   verder lezen

   Op zoek naar de magische quetzal

   Reisschema: San Gerardo de Dota
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 205,- p.p. bij 2 personen

   Van de Costa Rica bouwstenen is dit de beste plek in Costa Rica voor een zoektocht naar de quetzal, een van de mooiste en kleurrijkste vogels van Costa Rica. ’s Middags staat dan ook een wandeling met gids op het programma, waarbij je speurt naar deze zeldzame groen met rode vogel. Deze bouwsteen is ideaal aan het einde van je reis. 

   Vanuit de Pacifische kust naar San José is het een mooie tussenstop. Vanaf de kust is de weg ernaartoe al bijzonder: al klimmend en kronkelend steeds hoger de bergen in naar de lodge.
   verder lezen

   1
   van
   16

   * Bovenstaande prijzen zijn geldig tot 31 november 2017. Vanaf 1 december gelden afwijkende prijzen.

    

   x