Nicaragua Granada

Nicaragua: van koloniale flair tot stranden en vulkanen

Bouwstenen in Nicaragua

Wil je cultuur snuiven in Granada of met de voetjes omhoog op het eiland Ometepe? Met onze Nicaragua-bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kun je je Costa Rica-reis uitbreiden. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route in combinatie met een bezoek aan Nicaragua voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen door Costa Rica, Nicaragua en/of PanamaBel of mail ons: wij, Costa Rica- en Nicaragua-experts Maartje, Kim en Maaike helpen je graag op weg.

De prijzen zijn geldig voor 2018. Voor reizen naar Nicaragua in het hoogseizoen (jan t/m april en december) geldt een toeslag. 

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
 Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          Vervoer en excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Costa Rica bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Granada
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 128,- p.p. bij 2 personen

Reis vanuit Costa Rica, of bij aankomst in Managua, meteen door naar Granada. De oudste en volgens ons leukste stad van Nicaragua. Met een lokale gids beleef je de gloriedagen van Granada tijdens een stadstour. Slenter langs kleurrijke antieke kathedralen en sierlijke gebouwen voordat je een loom uurtje op het centrale plein gaat zitten. Hier komt bijna heel Granada gedurende de dag wel voorbij.

Voeg deze bouwsteen toe aan je Costa Rica reis!

Reisschema: Ometepe
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 253,- p.p. bij 2 personen

Ometepe Nicaragua is voor ons een rustpunt tijdens Nicaragua reizen en vanwege z’n natuur zeker een bezoek waard. Het eiland ligt in het midden van het grote Lago de Nicaragua, wat het grootste zoetwatermeer ter wereld is. Het eiland wordt gevormd door de twee vulkanen vulkaan Concepción en Maderas. Je kunt deze dagen gebruiken om in je hangmat bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Wij ontdekten al fietsend het eiland en namen een verfrissende duik bij een waterval. Als je een goede conditie hebt beklim je één van de twee vulkanen.

Reisschema: Laguna de Apoyo
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 193,- p.p. bij 2 personen

Wil je geel, oranje, rode gloeiende lava zien kolken? Dan is dit de bouwsteen die je aan je rondreis moet toevoegen. Net als Costa Rica is Nicaragua een land met vele vulkanen maar dit is de enige plek in je reis waar je over de kraterrand kijkt en daadwerkelijk een kleurenspektakel van vuur uit het centrum van de aarde waarneemt. Overdag ontspan je bij het kratermeer van Apoyo, zo’n 23.000 jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Ga er zwemmen, kajakken, wandelen of geniet van een goed boek. Aan het einde van de dag bezoek je samen met de gids de actieve vulkaan Masaya. Omdat het dan donker wordt, is de borrelende lava extra goed te zien.

Welke optie wil je aanvragen?

Kratermeer en gloeiende lava
Kratermeer en gloeiende lava - comfort hotel
x
+
Reisschema: León
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 158,- p.p. bij 2 personen

Het heeft de grootste kathedraal van Latijns-Amerika en kerken vol gouden ornamenten: Léon. De stad is minder toeristisch dan Granada, maar de vele kunstenaars, studenten en filosofen maken het levendig en cultureel interessant. Heb je genoeg cultuur gesnoven, beklim dan de nabije Cerro Negro-vulkaan en zoef op een houten board vanaf de kraterrand naar beneden!

Welke optie wil je aanvragen?

De koloniale charme van León
De koloniale charme van León - Special Stay
x
+
Reisschema: San Juan del Sur
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 142,- p.p. bij 2 personen

Op het strand van San Juan del Sur heerst een ontspannen sfeertje. Deze surfplaats aan de Pacifische kust is levendig met vele restaurants en gezellige barretjes. Er staat het hele jaar door wind en is daarom erg geliefd bij surfers. Een relaxte plek om je reis door Nicaragua af te sluiten of om tussendoor even te chillen.

Welke optie wil je aanvragen?

Zon, zee, San Juan
Surfles op het strand
x
+
Reisschema: Corn Islands
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 519,- p.p. bij 2 personen (incl. binnenlandse vluchten)

Na het dwalen door koloniale steden als Granada en León, vonden wij een verblijf op de tropische Corn Islands een prettige afwisseling tijdens je reis door Nicaragua. Je vliegt vanaf de hoofdstad Managua naar Big Corn Island om de komende dagen op z’n Zuid-Amerikaans bij te komen met een cocktail in je hand en op de achtergrond vrolijke reggae muziek. Rondom het eiland liggen een aantal scheepswrakken, bewoond door kleurrijke vissen en begroeid met koraal. Je kunt hier naar hartenlust snorkelen en duiken of juist bijkomen in je hangmat.

1
van
6
x

Verstuur je reisplan