Riksja Costa Rica reisspecialisten

Over Riksja Costa Rica

Riksja Costa Rica is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Costa Rica reisspecialist Maaike van der MeijCosta Rica reisspecialist - Maaike

Costa Rica is voor mij…
… een divers land dat me steeds verrast, want geen park is hetzelfde. Snorkelend heb ik de kleurige onderwaterwaterwereld van Cahuita ontdekt. Daarna wandelden we samen met de gids door het bijbehorende park. Met zijn kennersogen heeft hij veel dieren gespot. Ik vind het daarnaast prettig om zelf met de huurauto rond te reizen, voor mij het ultieme gevoel van vrijheid.

Na al die jaren nog steeds bij Riksja omdat…
… ik al van jongs af aan wist wat ik later wilde gaan doen: iets met reizen. Het leek me erg leuk om reizigers enthousiast te maken over mooie reizen. Zodra ik mijn toeristische opleiding had afgerond heb ik mijn backpack gepakt en ben voor zes maanden naar Latijns-Amerika vertrokken. En ja, zowel Latijns-Amerika als het reisvirus hadden me te pakken en dat is vandaag de dag nog steeds het geval.

Costa Rica reisspecialist Kim Lameris

Costa Rica is voor mij…
… een land met overweldigende natuur, tropische stranden en een vriendelijke en vooral vrolijke bevolking. De uitdrukking ‘Pura Vida’ dat ‘geniet van het leven’ betekent is de lijfspreuk van de Costa Ricanen. Het land is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld.

Wat is het mooiste dat je tijdens je reis beleefd hebt?
Mijn bezoek aan de ananasplantage van Don Rodolfo gedurende de bouwsteen ‘Pitstop in ananasveld’. Eerst vang je je eigen tilapiavis, die Dons echtgenote vervolgens klaarmaakt voor de lunch. Vervolgens leer, zie en proef (!) je van alles wat Don op zijn land verbouwt. Een leuke manier om in contact te komen met de Costa Ricanen. En geloof me, Don blijft je nog lang bij!

 

Product manager Nelleke Bloem

Costa Rica is voor mij…..
…… een groen land met veel dieren waarin natuurparken afgewisseld worden met ontspanning aan de kust. Ik noem Costa Rica ook wel Costa Regen. Het land is immers niet voor niks prachtig groen. Een flinke regenbui geeft mij dan ook het ultieme gevoel dat ik midden in het regenwoud ben.

Wat is het engste wat ik ooit tijdens een Riksja reis gedaan heb?
Tijdens elke reis probeer ik ergens te duiken. In Brazilië kon ik duiken in de Pantanal maar moest ik wel eerst 70 meter afzakken in een grot. De duik was niet heel spectaculair maar de tocht terug wel! De enige manier omhoog was via het touw waarmee ik naar beneden abgeseiled was. Centimeter voor centimeter trok ik mezelf om hoog met als enig referentiekader de muren in de verte om me heen. Na anderhalf uur bungelen aan een touw en 70 meter hoger zag ik moe maar super voldaan het zonlicht weer.

 

onze lokale Costa Rica specialistenOnze partner ter plaatse

In Costa Rica, Panama en Nicaragua werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Costa Rica reis, in goede handen bent.

Onze lokale partner is net zoals wij erg begaan met het behoud van de natuur van Costa Rica. Zij hebben inmiddels het vijfde en hoogste niveau behaald binnen de certificering van de commissie voor duurzaam toerisme in Costa Rica. Met de hoteleigenaren en excursie- en transportleveranciers onderhouden zij goed contact om er op toe te zien dat jouw Costa Rica vakantie bijdraagt aan een duurzame vorm van toerisme.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Costa Rica wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Costa Rica.