Riksja Costa Rica reisspecialisten

Over Riksja Costa Rica

Riksja Costa Rica is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Costa Rica reisspecialist Kiki van Nes

Ik heb het geluk gehad dat ik een aantal jaar in Costa Rica heb mogen wonen en heb daarna nog vele mooie reizen door het land gemaakt. Het voelt voor mij echt als thuis en er is voor mij geen mooier land dan Costa Rica.

Costa Rica is voor mij…
… een land met overweldigende natuur, tropische stranden en een vriendelijke en vooral vrolijke bevolking. De uitdrukking ‘Pura Vida’ dat ‘geniet van het leven’ betekent is de lijfspreuk van de Costa Ricanen. Het land is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld.

Wat is het mooiste dat je tijdens je reis beleefd hebt?
Mijn bezoek aan de ananasplantage van Don Rodolfo gedurende de bouwsteen ‘Pitstop in ananasveld’. Eerst vang je je eigen tilapiavis, die Dons echtgenote vervolgens klaarmaakt voor de lunch. Vervolgens leer, zie en proef (!) je van alles wat Don op zijn land verbouwt. Een leuke manier om in contact te komen met de Costa Ricanen. En geloof me, Don blijft je nog lang bij!

Costa Rica reisspecialist Lisa Reijmers

Costa Rica is voor mij…
…het land waar je niet anders kan dan met een positief gevoel van terugkeren. De groene natuur, de vrolijke dieren, de relaxte stranden versierd door palmbomen en niet te vergeten de lieve bevolking maakt Costa Rica tot één van mijn favoriete landen. Je kan de uitdrukking ‘Pura Vida!’ pas begrijpen als je zelf in Costa Rica bent geweest.

Mijn mooiste ervaring op een Riksja reis…
…was bij de homestay tijdens de  bouwsteen ‘Mi Casa es tu Casa’. Ik vond het heel gezellig, maar ook bijzonder om bij een lokale familie te verblijven. Naast het lekkere eten van de vrouw des huizes vond ik het ook erg leerzaam om te leren over de het lokale leven van een Tico. De oudste zoon wandelde met ons mee naar de waterval en ’s middags hebben we met de kinderen uit het dorp een balletje getrapt en gedanst.

Onze partner ter plaatse

In Costa Rica, Panama en Nicaragua werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Costa Rica reis, in goede handen bent.

Onze lokale partner is net zoals wij erg begaan met het behoud van de natuur van Costa Rica. Zij hebben inmiddels het vijfde en hoogste niveau behaald binnen de certificering van de commissie voor duurzaam toerisme in Costa Rica. Met de hoteleigenaren en excursie- en transportleveranciers onderhouden zij goed contact om er op toe te zien dat jouw Costa Rica vakantie bijdraagt aan een duurzame vorm van toerisme.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Costa Rica wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Costa Rica.