Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Over Riksja Costa Rica

   Riksja Costa Rica  is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   Costa Rica Reisspecialist: Maartje van den Brul

   In 2009 kwam ik voor het eerst in aanraking met Riksja Travel voor mijn rondreis door Cuba. Doordat ik met de bouwstenen precies die reis kon samenstellen die ik voor ogen had, was de verhouding tussen ontdekken en relaxen voor mij optimaal. Wat ik zelf zo fijn vond tijdens mijn reis was dat ik na een dag reizen niet meer op zoek hoefde te gaan naar vervoer en een leuk hotel. Inmiddels werk ik alweer een paar jaar met veel plezier bij Riksja. Wat kan er mooier zijn dan anderen te adviseren bij hun droomreis?

   Tijdens mijn drieweekse rondreis door Costa Rica en Nicaragua heb ik voornamelijk genoten van de afwisseling. Elke dag was weer anders. Van dieren spotten vanuit de kano in Tortuguero tot zoeven van platform naar platform tijdens de canopy tour in Monteverde. In Nicaragua heb ik uren door de straatjes gestruind langs gekleurde huizen, kerken en kathedralen. Ik bleef maar foto’s maken… De afsluiting op de Corn Islands was voor mij de kers op de taart. Al met al een heerlijke mix als je naast de stranden en nationale parken ook een stukje cultuur in je reis zoekt. Ik help je graag verder met het samenstellen van jouw ideale reis!

   Costa Rica-Reisspecialist: Maaike van der MeijCosta Rica reisspecialist - Maaike

   Al van jongs af aan was het duidelijk wat ik later wilde gaan doen; iets met reizen. Het leek me erg leuk om reizigers enthousiast te maken over mooie reizen. Zodra ik mijn toeristische opleiding had afgerond heb ik mijn backpack gepakt en ben voor zes maanden naar Latijns-Amerika vertrokken. En ja, zowel Latijns-Amerika als het reisvirus hadden me te pakken.

   Sinds 2007 kan ik bij Riksja Travel mijn enthousiasme voor reizen delen met andere reizigers. Sindsdien heb ik nog meer mooie reizen gemaakt, ook naar Costa Rica. Tijdens mijn tweeweekse reis heeft de diversiteit van het land me verrast. Geen park is hetzelfde. Snorkelend heb ik de kleurige onderwaterwaterwereld van Cahuita ontdekt. Daarna wandelden we samen met de gids door het bijbehorende park. Met zijn kennersogen heeft hij veel dieren gespot. Hij is er opgegroeid en weet dan ook veel van alles wat er leeft en groeit. Ik vind het daarnaast prettig om zelf met de huurauto rond te reizen, voor mij het ultieme gevoel van vrijheid.
   Wat een heerlijk vooruitzicht dat ik komend voorjaar weer terug “mag” om nieuwe delen van het land te ontdekken.

   Reisspecialist Costa Rica: KyrielCosta Rica-Reisspecialist: Kyriël van der Sloot

   Ik ben opgegroeid in Argentinië en Chili, waardoor ik een grote passie heb ontwikkelend voor het Latijns-Amerikaanse continent. Na mijn studie Culturele Antropologie en de master “Latin American and Caribbean studies” wist ik dat ik nog lang niet was uitgepraat over dit fascinerende continent. Ik wilde graag mijn enthousiasme en kennis delen met anderen. Daarom besloot ik bij Riksja Travel te komen werken. Sindsdien verkoop ik met veel plezier Costa Rica als bestemming.

   Toen ik mijn reis door Costa Rica maakte, was ik verrast door de overweldigende natuur. Costa Rica is geen groot land, maar je ziet er van alles: jungle, vulkanen, bergen en veel dieren. De bouwsteen in Tortuguero: ‘Naar het schildpadstrand’ was een van de hoogtepunten van mijn reis. Ik vond het heerlijk om op een bootje door de kanalen van het nationale park te varen en dieren te ontdekken tussen al het groen. Het hoogtepunt was het zien van een groene schildpad die eieren aan het leggen was op het strand in de late avonduren.

    

   Evelyn GroenenbergCosta Rica specialist

   Product manager

   Tijdens mijn stage bij onze Mexico agent maakte ik kennis met Riksja Travel en met Latijns Amerika. Beiden zitten inmiddels in mijn hart. Riksja Travel heeft mij de kans gegeven om me te ontwikkelen van reisspecialist naar product manager. Ik vind het leuk om me in te leven in onze reizigers om zo de perfecte reisoplossingen te vinden. Ik ben net terug uit Costa Rica waarbij ik weer veel goede en sfeervolle hotels heb gevonden, bijzondere mensen heb ontmoet en kon genieten van de indrukwekkende natuur. Het zelf rijden in een grote 4X4 vond ik best spannend maar ook heel stoer. Omdat ik wel van een beetje actie houdt mocht een canopy tour door de jungle niet ontbreken. Mijn volgende reis waarbij ik ook Nicaragua en Panama wil aandoen heb ik in gedachten al gepland.

   onze lokale Costa Rica specialistenOnze partner ter plaatse

   In Costa Rica, Panama en Nicaragua werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Costa Rica reis, in goede handen bent.

   Onze lokale partner is net zoals wij erg begaan met het behoud van de natuur van Costa Rica. Zij hebben inmiddels het vijfde en hoogste niveau behaald binnen de certificering van de commissie voor duurzaam toerisme in Costa Rica. Met de hoteleigenaren en excursie- en transportleveranciers onderhouden zij goed contact om er op toe te zien dat jouw Costa Rica vakantie bijdraagt aan een duurzame vorm van toerisme.

   Stempel_RiksjaTravel_WiezijnwijReizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

   Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

   Riksja Costa Rica wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Costa Rica.