Overnachten in Costa Rica

Wanneer je met Riksja Travel reist, zie je dat we veel aandacht besteden aan het uitzoeken van de slaapplekken. We vinden namelijk dat onze reizigers niet in zomaar een hotel moeten slapen, maar willen juist dat je overnacht op een plek waar je de sfeer van het land proeft: een slaapplek die de reis bijzonder maakt. We werken met knusse hotels die we allemaal zelf hebben bezocht en die we met veel zorg hebben uitgezocht. En elke slaapplek is de moeite waard, maar op elke bestemming hebben we een aantal accommodaties die er echt uit springen. Benieuwd welke dat zijn in Costa Rica? Dat vertellen we je hierbij!

1. Ecolodge & boomhut in Boca Tapada

Het is toch wel echt ons bijzonderste slaapplek: onze ecolodge & boomhut in Boca Tapada. Dit dorpje midden in de jungle ligt in een vrijwel onontdekt deel van Costa Rica. De lodge is gevestigd aan de oever van de San Carlos-rivier, met de jungle als weelderige achtertuin. Wil je je verblijf nog specialer maken? Kies dan voor een overnachting in een heuse boomhut! Deze zit verscholen tussen de bladeren en wordt omringd door tropische dieren. Maak je geen zorgen: je hoeft niet in te leveren op comfort, want de boomhut is van alle gemakken voorzien. Zo heb je gewoon een bad, een douche en zelfs een kleine koelkast.

 

 

2.  Observatory Lodge in La Fortuna

La Fortuna is een klein dorp aan de voet van de Arenal-vulkaan. Hier vind je een lodge waarvan de naam al eigenlijk verklapt wat er zo speciaal aan is: vanaf de Observatory Lodge heb je een geweldig uitzicht op de vulkaan. Het is de enige lodge die zó dicht bij de Arenal ligt. Het is dan ook niet voor niets de voormalige slaapplek van seismologen die de vulkaan bestudeerden. Fijn extraatje: de lodge biedt ook excursies aan, waarbij je te paard de omgeving kunt verkennen.

                                         

                                                                  

3. Homestay in Santa Rosa de Pocosol

Tijdens onze bouwsteen ‘Mi casa es tu casa‘ neem je een kijkje in het dagelijks leven van de Juanilama-gemeenschap. Dat kan dankzij een groep vrouwen die reizigers graag wilde laten kennismaken met het boerenleven in Costa Rica. Gezamenlijk verbouwen de Juanilama onder andere yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit. Je overnacht bij een van de zeven families die meedoen aan dit project. Lokaler dan dit krijg je het niet! Omdat je helemaal wordt opgenomen in het gezin, voel je je al snel onderdeel van de familie. Leuk om te zien hoe trots de moeders op hun kinderen zijn!

 

 

Costa Rica reis Corcovado ecolodge

4. Houten lodges in Corcovado National Park

We hebben bij het nationale park Corcovado een slaapplek uitgekozen die vooral bijzonder is door de bouw. De lodge is namelijk volledig uit hout opgetrokken: van de bedden tot aan de wastafels en van de stoelen tot aan de lampen. De badkamers liggen buiten de lodge, met douches die worden afgesloten door bamboe muren. Veel andere reizigers kom je hier niet tegen; de lodge heeft slechts acht slaapkamers.

 

                                                                 

5. Junglesafaritent in Dominical


Dominical staat bekend als surfdorp, maar onze favoriete slaapplek hier ligt niet aan zee, maar in de jungle. Hier slaap je midden in de natuur, ver weg van de bewoonde wereld in een tent, met geluiden van vogels en brulapen om je heen. De tenten zijn omgeven door watervallen en de veranda’s grenzen direct aan een tropische tuin. Je wandelt zo het woud in of neemt een duik in de rivier. Vlakbij vind je ook een van de vele zandstranden aan de Stille Oceaan.

 

 

Interesse in onze Costa Rica-bouwstenen?

Hebben we je aandacht getrokken en ben je nieuwsgierig geworden naar onze Costa Rica bouwstenen of Costa Rica rondreizen? We vertellen je graag meer! Je kunt ons bereiken op +31 (0)718 91 03 21 of via info@costraricaonline.nl.

Bekijk ook eens...

La Fortuna vulkaan

Welke optie wil je aanvragen?

Kikkers & meer bij de vulkaan
Badderen bij de vulkaan - Special Stay
Paardrijden rondom Arenal vulkaan
Kajakexcursie op het Arenal-meer
Fietsexcursie rondom Arenal vulkaan
Badderen in warmwaterbronnen
x
+

Lees ook...

Arenal waterval Costa Rica

12x Costa Rica in beeld

17 februari 2016
| inspiratie