Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Top 5 nationale parken van Costa Rica

   Top 5 nationale parken van Costa Rica - uitzichtCosta Rica kent een enorme diversiteit aan flora en fauna. Meer dan dertig procent van het land is beschermd natuurgebied. Je hebt er zoveel nationale parken dat we goed begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. Hieronder vind je onze top 5 nationale parken:

   Tortuguero, Costa Rica1. Tortuguero

   Het nationale park Tortuguero staat vooral bekend als het nestgebied van de groene zeeschildpad. Tussen juli en november komt het dier aan land om eieren te leggen. Maar ook buiten het schildpadseizoen is dit park de moeite waard. Varend door junglekanalen kun je hier het hele jaar door wildlife spotten. Toekans, apen, kaaimannen en gifkikkers worden geregeld in dit park gespot.

    

   Fly drive Costa Rica bij Costa Rica online2. Monteverde

   De nevelwouden van Monteverde horen zeker thuis in deze top 5. De nevel die door het dichtbegroeide plantenrijk zweeft, geeft het woud een mysterieus en sprookjesachtig aanzicht. Hier vind je niet zoveel dieren, maar wel takken en boomstammen bedekt met orchideeën, varens, lianen en mossen.

    

   Costa Rica tico's, vulkanisch landschap3. Rincon de la Vieja

   Het vulkanische nationale park Rincon de la Vieja is niet zo drukbezocht als andere nationale parken in Costa Rica en het is er ook allemaal wat minder georganiseerd. Op eigen houtje kun je mooie wandelingen maken langs kapokbossen, borrelende modderpoelen, stinkende zwavelmeren en heldere watervallen.

    

    

   tijdens je reis Costa Rica Nicaragua4. Corcovado

   Het Corcovado-park is het meest afgelegen en ongerepte park van het land. Het is ook een van de meest diverse regenwouden ter wereld en dus zeker de moeite waard. Hier kun je goede hikes maken en veel wildlife spotten. Luiaards, reuzenmiereneters en doodshoofdaapjes laten zich hier geregeld zien.

    

   Cano Negro, Costa Rica, vogel5. Caño Negro

   Het nationale park Caño Negro is vooral bekend om de vele soorten vogels die hier voorkomen en daarom een echte aanrader voor vogelliefhebbers. Per boot kun je de omgeving verkennen en maak je ook kans om kaaimannen, schildpadden en apen te zien.

    

    

    

   Vind je dit blog interessant? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:

   Of ga terug naar het Costa Rica-reisblog

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *