Costa Rica klimaat, lachen in de regen

Costa Rica klimaat, lachen in de regenHet Costa Rica klimaat

En dat van buurlanden Nicaragua en Panama

Bij Riksja Costa Rica stel je samen met een Costa Rica reisspecialist je ideale reis samen uit bouwstenen. Dit zijn korte Costa Rica reizen van 2 tot 5 dagen, die je kunt combineren met korte reizen Nicaragua en Panama. Met een huurauto (4WD) reis je in alle vrijheid en op eigen tempo langs reggae kustplaatsen en vulkanen, loop je door koele nevelwouden, vaar je dwars door jungle kanalen en kom je tot rust op lege, uitgestrekte stranden.

Bij het plannen van een reis zal je reisspecialist zoveel mogelijk rekening houden met de beste reistijd Costa Rica. Het klimaat kan worden opgedeeld in een nat en droog seizoen maar reizen in beiden seizoenen heeft zo zijn voordelen. Hieronder meer informatie en tips.

Ons advies:

Neem een poncho en badkleding, stevige schoenen en slippers mee, dan zijn Costa Rica, Panama en Nicaragua het hele jaar goede vakantiebestemmingen.

Costa Rica Panama en Nicaragua klimaat: modderige wegenDe natte maanden van het Costa Rica klimaat

lopen gelijk met de natte maanden van het Panama en Nicaragua klimaat

Costa Rica is een land met enorm veel jungle, bossen en nevelwouden en dat vraagt om water. Het klimaat is dan ook het hele jaar door warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 30 graden. In de nattere maanden (april tot december) regent het in Costa Rica, Nicaragua en Panama doorgaans niet de hele dag, maar eerder in de ochtend of de namiddag. De regenval kan soms zo hevig zijn dat je deze dan het beste kan vergelijken met een stevige douche. Met veel regenval worden de vele niet geasfalteerde wegen soms moeilijk begaanbaar en daarom regelen we een 4WD zodat je onbezorgd op pad gaat.

Het merendeel van onze reizigers gaat juist in de natte periode naar Costa Rica. De natuur staat in bloei en is dan diepgroen, puur Costa Rica! De Caribische oostkust heeft vanwege de passaatwinden en invloeden vanaf zee een afwijkend klimaat; regent het in het binnenland dan kun je hier rekenen op zon. Op hogere plekken zoals het Monteverde nevelwoud, is het klimaat het hele jaar door koeler en vochtiger en komen een trui en een lange broek goed van pas.

Costa Rica klimaat: lachen in de zonDe droge periode van het Costa Rica klimaat

loopt gelijk met de droge periode van het Nicaragua en Panama klimaat

De droge periode in Costa Rica, Nicaragua en Panama loopt ongeveer van december tot april. Je hebt dan meer kans op zon en warme temperaturen (25-30 graden) en minder kans op insecten. Snorkelen en duiken doe je het beste in deze maanden. Regenbuien zorgen namelijk voor troebel water en dus voor weinig zicht. In steden zoals San José en Panama stad is het vaak een stuk warmer dan elders in het land. Aangezien de internationale vluchten hier aankomen, raden we je aan om in het begin van je reis rustig aan te doen.

Houd niet teveel vast aan deze tweedeling want wij hadden juist in juni erg veel regen en in december volop zon. De veranderingen in het klimaat zijn helaas ook al in Costa Rica merkbaar. Wij vinden januari de beste maand om naar Costa Rica te reizen. Je treft het beste van twee werelden; het landschap is nog groen van de regentijd en het is niet druk want de kerstvakanties zijn reeds afgelopen.

Bij Riksja Costa Rica kun je zelf je rondreis samen stellen aan de hand van bouwstenen, wat programma’s zijn van 2 tot 5 dagen. Door ze te combineren kun je door Costa Rica reizen met je eigen reisroute en in je eigen tempo.

 

 

Lastige puzzel? Dan kun je ook kijken bij de rondreizen waarbij wij de bouwstenen al voor je in een logische en leuke route hebben gezet.

 

 

 

Relevante artikelen

 

Heeft deze informatie je geholpen?

87,50% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 4 beoordelingen)

1 Star2 Stars
Laden...