Reizen met kinderen in Costa Rica

Bouw je Costa Rica familiereis

Individuele familiereis Costa Rica

Met het gezin een reis naar Costa Rica maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Costa Rica is geschikt voor het hele gezin.

Slingeren met je kids door de boomtoppen in het nevelwoud, zwem onder een waterval aan de voet van een vulkaan en relax op een reggae strand aan de Caribische kust. Costa Rica is het meest ontwikkelde en veiligste land van Midden-Amerika en de vriendelijke bevolking spreekt bovendien goed Engels. We hebben een aparte website gemaakt voor Costa Rica reizen met kinderen en tieners: Riksja Family Costa Rica.

Met je huurauto reis je met je gezin vrij door het land. De dagafstanden zijn kort en de landschappen divers. Je reist op een relaxt tempo en blijft vaak wat langer op een plek want het reizen door Costa Rica is namelijk best intensief. Je slaapt onderweg in kleinschalige hotels, met familiekamers en een zwembad zoals comfortabele junglehuisjes, een ecolodge aan een schildpadstrand of een landhuis met vlindertuin.

Naast het verblijf en je vervoer zijn ook een aantal een leuke, niet te missen excursies al inbegrepen in je Costa Rica rondreis. Per kano glijd je over groene kanalen door het regenwoud, zodat je als ‘Freek in het Wild’ dieren kunt spotten. Of zoek het hogerop, door aan een kabelbaan door de mistige boomtoppen te zoeven.

Collega en reismama Mariska is in Costa Rica geweest en heeft hier een blog over geschreven.

 

 

Costa Rica combineren met Panama en Nicaragua

Je wilt na je familiereis door Costa Rica graag de overstap maken naar buurlanden Panama en Nicaragua. Dat kan! Nicaragua heeft Spaans-koloniale invloeden en Panama indiaanse invloeden op de eilanden en snorkel- en duikmogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat de langere reistijden de familiereis pittiger maakt. In deze landen bieden wij geen reizen aan die speciaal op families gericht zijn. Wel proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken en kunnen we meer rust in de reis in plannen.

 

Riksja Costa Rica: samen de wereld ontdekken

Naast Costa Rica bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.